Hotspots | 10x “festi-fall” in love op deze foodspots

Augustus is normaal gesproken dé festivalmaand. Maar helaas dit jaar geen Lowlands, Pinkpop of ander zomerfestival. Niet alleen de muziek, de gezellige mensen en heerlijke drankjes worden gemist, ook de welbekende foodtrucks kunnen niet bezocht worden. Waar kun je het beste heen voor street- en festival food als bao buns, flammkuchen of Surniaamse roti onder het genot van de fijnste deuntjes en drankjes? TheFork en The Daily Dutchy selecteerde de 10 leukste eetplekken door heel Nederland om toch van de festivalsfeer te kunnen genieten. Gebrek aan een zomers feestje? Lees dan snel verder.

Panama Beach – Den Haag

Van American pancakes, Thaise curry of lichte salades, uitkijkend over het strand van Scheveningen is dit de perfecte summer hangout. Ogen dicht en je waant je heel even op het Burning Man festival.

DLC in the Summer – Amersfoort

Deze zomer is het terrein van restaurant DLC net een echt festival. Compleet met foodtrucks, muziek en de vibe waar je naar op zoek bent, dat alles uiteraard op gepaste afstand. Zelfs voor de kids zijn er activiteiten bedacht. Dus ben je in de buurt van Amersfoort, dan is dit jouw perfect spot voor deze zomer.

The Grand Beach – Amsterdam

De binnentuin van hotel The Grand is omgetoverd tot een heus stadsstrand a la de Franse Rivièra. Tot 13 september kun je genieten van cocktails, rose´ en de lekkerste gerechten uit Franse keuken met regelmatig een dj die zorgt voor de zomerse achtergrondmuziek. Met je voetjes in het witte zand nippend aan de lekkerste cocktails. Je weet waar wij te vinden zijn!

Coast Beach House – Monster

Nog nooit in Monster geweest? Dan mis je wat! Op het strand van Monster ligt het Coast Beach House, waar je midden op het strand aan zee kunt genieten van een optimale Hollandse staycation. Met een zacht briesje, de zee aan je voeten, de zon en wat lekkere tunes lijkt het je eigen festival at sea.

Fishbar Monk – Haarlem

Oesters eten aan de oesterbar of toch liever wat finger food delen zoals de boquerones, mixed fish plateau of Hollandse garnalenkroketjes? Dit is wat je wil als je aan de festival food denkt. Gelegen aan het prachtige Haarlemse Spaarne, waar alle bootjes in de zomer langs varen en tot laat wordt genoten van de laatste zonnestralen.

Thuishaven w/ Het Terras – Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam West staat de welbekende circustent van Thuishaven. Het dansen (en sjansen) is ingeruild voor een terras vol houten tafels, maar verder blijft alles hetzelfde; de fijne deuntjes, leuke mensen en relaxte sfeer. En goed nieuws, je kunt heel de maand september nog genieten van het unieke Thuishaven Terras.

Ubuntu Beach – Zandvoort

Nog zo’n perfecte summer hangout. Bij Ubuntu waan je je weer helemaal terug in Balinese sferen en laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet. Geniet van de fijne deuntjes en zomerse cocktails op de heerlijke beach bedden met uitzicht op het strand van Zandvoort.

The Commons – Maastricht

The Commons in Maastricht heeft het allemaal; Buddha bowls, buns, chicken burgers en zuurdesem pizza’s. Dus plof neer na een dagje shoppen in het mooie Maastricht en geniet van de heerlijke kaart vol festival food klassiekers.

Klein Berlijn – Utrecht

Je waant je midden in Berlijn bij een bezoekje aan Klein Berlijn. Dit heerlijke creatieve cafe met fijn terras aan het water is te vinden in het centrum van Utrecht. Ze serveren heerlijke bro¨tchen en su¨ssigkeiten. In het weekend kun je ook nog een tanzen op live muziek of ontdek de verborgen binnentuin. Zien we je daar?

Brewdog Outpost – Rotterdam

De deuren van Brewdog Outpost zijn nog maar net geopend. Hier kom je voor de stoere Rotterdamse urban vibe, de lekkerste biertjes en de beste hamburgers. Schuif ook eens aan bij een van de zelftaptafels aan het grote buitenterras. De ultieme hangout in 010.

Bron beeld: The Grand Beach, The Commons

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Iris Custers

Heeft een voorliefde voor alles wat met eten en drinken te maken heeft, geniet stiekem van tuinieren en is altijd wakker te maken voor kaas!