Hotspot: Meatcave Van De Leur

View Gallery
18 Photos
Hotspot: Meatcave Van De Leur
Meatcave

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
bbq

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Big Green Egg

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
beef

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Diner

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Bock to the future

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
chef

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Desert

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
entree

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Interieur

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Light

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Meat

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Meatcave

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Plank

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
Skelet

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
snickertosti

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
vlees

Meatcave

Hotspot: Meatcave Van De Leur
zeeuws spek

Meatcave

De oude stad Leiden zit vol met verrassingen en dat blijkt maar weer uit het mooie concept van Van de Leur en de hotspot Meatcave. Een perfecte combinatie van sfeer proeven, ruiken voelen en zien. Want jawel, je neemt écht plaats in één van de oudste ondergrondse middeleeuwse kelders van Leiden en je kunt hier genieten van ambachtelijk en puur vlees, bereid door één chef op een gigantische Big Green Egg Barbecue. Ik hoor je denken barbecueën in een kelder? Ja, wij Nederlanders houden toch van barbecueën? Geloof The Daily Dutchy maar dat je deze sensatie zelf moet proeven in alle opzichten… De foto’s liegen er in ieder geval niet om. Leiden is een fijne hotspot rijker!

Diner

Vandaag de dag op 5 november 2015 is het zo ver… Pim en Joëlle van de Leur openen de mysterieuze trap naar de Meatcave. Wij van The Daily Dutchy werden op 3 november uitgenodigd om als eerste te mogen fijnproeven van dit mooie concept. En hier zeiden wij natuurlijk geen ‘nee’ tegen!

De authentieke trap naar de Meatcave belooft al veel goeds. Je neemt écht plaats in een zeer oude en ondergrondse parel midden in het centrum van Leiden. Dit is wat de kelder overigens ook nog uitstraalt. De gemetselde kelder is puur en hier is geen stucwerk aan te pas gekomen. Authentiek, met een industriële touch. Met weinig middelen en een beperkt budget is er een comfortabele, intieme en gezellige sfeer neergezet. De kelder geeft je het echte verrassingseffect.

Je eet in dezelfde ruimte als dat er gekookt wordt. Aan het einde van de cave kijk je namelijk op de vingers van de chef mee. Slechts één topchef, die alle kennis beschikt over de Big Green Egg, serveert zijn overheerlijke specialiteiten aan zo’n twintig man in het restaurant. Het menu verschilt per dag en er wordt gewerkt met een vastgesteld gangenmenu. Natuurlijk met het verrassende thema vlees. Onder het motto: “niet veel, maar mooi vlees” worden de gerechtjes uitgeserveerd. Op je bordje kun je dan ook puur eten verwachten, van een zeer goede kwaliteit en perfect bereid.

Tevens kun je onder het genot van de heerlijke vleeswaren ook genieten van een goede Gin Tonic en een goed glas wijn. Het drankenarrangement past zich aan op het menu en de alcoholische versnaperingen worden daarbij goed genuttigd.

Al met al kunnen wij van The Daily Dutchy concluderen dat de Meatcave een aanwinst is voor Leiden en je naast het goede eten een belevende avond hebt. Je ontsnapt even van de buitenwereld en kan ongegeneerd genieten. Natuurlijk kunnen wij de mannen aanraden zo’n cave te bezoeken, maar mocht je als vrouw ook een vleesliefhebber zijn, dan zegt The Daily Dutchy’s Vivian: doen!

Good to know:
De Meatcave is voor de aankomende dagen al zo goed als volgeboekt. Even een telefoontje plegen om te reserveren en teleurstellingen te voorkomen raden wij dan ook zeer aan! Het drie gangen diner kost rond de €35. Tevens is er een vegetarische optie, voor de no meatlovers. Van donderdag tot en met zondag kun je vanaf 17.00 uur dineren in de Meatcave. Ook is het mogelijk om de kelder te bespreken voor groepen.

beef

Wanneer ga jij de beleving van de Meatcave bewonderen? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève 

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.