NOOT Amsterdam: The Walking Gallery

Noot Amsterdam is opgericht door love birdies Hidde van der Linden en Manouk Robina Quint. Twee kunstliefhebbers die met hun mooie concept kunst draagbaar maken. Ik hoor je denken… Kunst draagbaar maken!? Ja, samen met kunstenaars maken zij onder andere te gekke shirts en sweaters, maar ook hebben zij een leuke eigen collectie. Letterlijk ‘The Walking Art Gallery’. The Daily Dutchy is fan van Noot Amsterdam en laat je dan ook graag kennis maken met dit leuke concept. Lees snel verder en ontdek wat voor moois Noot te bieden heeft en hoe jij ook kan rondlopen in kunst! 

HIDDEENMANOUK

Noot is ontstaan vanuit het idee om iets te kunnen betekenen voor de kunstwereld en de wereld mooier te maken. Kunst wordt vaak niet gezien of is alleen zichtbaar aan de muur. Dit probleem viel Noot op. Jonge kunstenaars doen veel moeite om hun werk te exposeren, terwijl de focus bij de kunstenaars vooral moet liggen op het maken van kunst.

Samen met jonge kunstenaars gaat Noot Amsterdam korte projecten aan en bieden zij zowel een online als offline podium aan. Hierbij wordt erop los gebrainstormd om samen een mooi idee op ‘papier’ eh shirts en sweaters dus te bedenken…  Oftewel: SWEATART. Daarbij is de print op het shirt of trui het ontwerp van de kunstenaar of kunstenares en wordt kunst dus draagbaar.

De eerste samenwerking was met INK Amsterdam. Zij heeft de eerste ARTEE ontworpen en hier heeft Noot Amsterdam een krant voor gemaakt met een exclusief interview genaamd de INK ISSUE. Houd The Daily Dutchy in de gaten op Facebook, want wij mogen van de slechts 35 gemaakten Artees één te gek en hand gesigneerd shirt weggeven!

Daarnaast heeft Noot ook nog haar eigen Noot collectie. Hier vind je onder andere fairtrade en Earth Positive Cotton shirts, truien, beanies en canvas tasjes in de collectie. Natuurlijk met het welbekende en niet te missen Noot logo of een tekst als: Let’s Go Nuts.

nootje

Good to know
De fotografie wordt door Noot Amsterdam zelf verzorgd. Dit onder de naam Hans & Grietje – dontsaycheese.  Van elke kunstenaar wordt er exclusief maar een beperkt aantal shirts of sweaters gemaakt. Daarbij is elk kledingstuk gesigneerd met watervaste inkt en uniek. De Noot collectie is zowel verkrijgbaar voor kleine kids als volwassenen. Daarbij variëren de prijzen tussen de €5,95 voor een canvas tas en €45 voor bijvoorbeeld een Shirt. Bekijk gerust hier de webshop!

Wat vind jij van het idee van “The Walking Gallery” van Noot Amsterdam?

Bron: Noot Amsterdam
Bron beeld: Noot Amsterdam

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.