In de agenda: Chocoa Festival Amsterdam 2016

Het Chocoa Festival is hét evenement voor iedereen die dol is op chocolade. Dat chocolade je blij en gelukkig maakt wisten we natuurlijk al, maar dat de smaak gebaseerd wordt door de plek waar het cacao vandaan komt is nieuw voor ons. Ben jij ook benieuwd hoe chocolade wordt gemaakt en naar de verschillende smaaksensaties? Lees dan snel verder over dit heerlijke festival! 

chocopops

Gedurende het Chocoa Festival neem je een kijkje in de wereld van chocolade en leer je over het proces hoe chocolade gemaakt wordt. Je kunt bij meer dan vijftig verschillende stands langslopen en vervolgens proeven en genieten van diverse smaken chocolade. Een volledig dagprogramma aan proeverijen en presentaties waarmee je de hele dag (letterlijk) zoet mee bent!

Je kunt kennis maken met de chocolatiers. Elk uur is er een chocolade proeverij die je kunt combineren met koffie, wijn of een ambachtelijk biertje. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelingen van de duurzame productie voor grote consumentenmerken.

Twee volle dagen met proeverijen, demonstraties hoe chocolade wordt gemaakt, de gelegenheid om te discussiëren met chocolatiers en cacaoboeren en het verhaal achter cacao leren kennen.

Het Chocoa Festival is niet alleen erg lekker, maar bovenal ook zéér leerzaam!

Good to know
Op 6 en 7 februari kun je van 10.00 uur tot 18.00 uur naar het Chocoa Festival te Amsterdam. Voor een klein bedrag van €12,50 kun je een ticket kopen. Er is ook de mogelijkheid om een groepsticket te kopen voor een bedrag van €45,- Hiermee kun je met vier personen het festival bezoeken. Tickets kun je hier bestellen. Je kunt het festival bezichtigen aan het Damrak 243, 1012 ZJ te Amsterdam. Oftewel in de Beurs van Berlage.

Ga jij dit fantastische evenement in het teken van chocolade bijwonen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Chocoa
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved