Zo gaan je bloemen véél langer mee!

Een mooie bos bloemen geeft een totaal andere look aan je interieur. Veel mensen vinden het belangrijk om mooie planten of verse bloemen in huis te halen. Hoe verser hoe beter! Je kunt het zelf zo duur maken als je wilt. Echter is het daarbij wel prettig als je niet na een korte week je bos bloemen in de groene container ziet verdwijnen. The Daily Dutchy geeft zeven handige tips waardoor je langer van je bos bloemen kunt genieten. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

tulips-1208206_1920

#1 Juiste bloemen
Kies een bos waarvan de knoppen nog dicht zijn. Wetende dat een uitgebloeide bos er het mooist uitziet, is het geen verstandige keuze om deze aan te schaffen. Eigenlijk zijn deze namelijk zo goed als uitgebloeid.

#2 Vaas
Na het aanschaffen van de juiste bos bloemen moeten ze zo gauw mogelijk in het water. Zorg ervoor dat je een schone vaas hebt klaar staan zodat je ze er gelijk in kunt doen. Het is van groot belang om een vaas eerst goed te reinigen, anders gaat het ten koste van je bloemen. Tevens hoor je goed rekening te houden met de grote van de vaas. Prop een te grote bos bijvoorbeeld niet in een te kleine vaas. Ook je bloemen hebben wat ademruimte nodig.

#3 Frisdrank
Frisdrank?! Ja, je leest het goed. Er gaan veel verschillende fabels rond over het verzorgen van bloemen, maar dit is er zeker geen. Door een klein laagje frisdrank toe te voegen aan het water blijven je bloemen mooier. Dat komt door de hoeveelheid zuur en suiker die er in frisdrank zit. Wij raden je daar bij wel graag aan om te kiezen voor 7-Up of Sprite, zo verkleurd het water niet naar een vieze en troebelige kleur.

#4 Schuin afsnijden
Een welbekende tip voor velen. Het is belangrijk om bloemen schuin af te snijden. Doordat je ze schuin afsnijdt nemen ze beter water op.

#5 Geen bladeren
Het is belangrijk om de bladeren te verwijderen van de stelen, gelieve tot aan de bovenkant van de vaas. Bacteriën nestelen zich graag op bladeren van bloemen waardoor je bloemen er de dupe van kunnen worden. Natuurlijk geldt dit niet voor een bos bloemen waar takken met bladeren alleen zijn toegevoegd. Denk aan de mooie eucalyptusbladeren.

#6 Juiste plek
Het is belangrijk om goed te kijken waar je de vaas neerzet. Als je de bloemen bij een open raam zet wordt vocht vastgehouden. Hierdoor gaan de stelen hangen. Maar de echte boosdoener is warmte. Door je bloemen in een omgeving te zetten waar het te warm is, zullen ze gauw dood gaan. In een bloemist is het vaak ook wat koeler.

#7 Water
Het is van groot belang om het water regelmatig te verversen. Bloemen horen in schoon water. Het water wordt vies doordat bloemen er te lang in hebben gezeten. Als je de bloemen in vies water houdt, zullen ze eerder dood gaan. Door regelmatig het water te verversen kun je langer genieten van je mooie bos bloemen. En dat willen we allemaal toch? Let er tevens op of elke bloem wel goed in het water hangt.

Wist jij dat je hierdoor het langst kunt genieten van jouw bloemen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Roomed
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved