In de agenda | Museumnacht010 2017

Naast het feit dat Rotterdam een havenstad is met geweldige hotspots, heeft deze stad ons ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Het is alweer maart, wat betekent dat hét jaarlijkse, culturele evenement van Rotterdam weer voor de deur staat: Museumnacht010. Een uniek feestje waarbij je meteen je kunst- en cultuurkennis kunt bijschaven! Op zaterdag 4 maart vindt het evenement van 20:00u tot 01:00u plaats en ook dit jaar staat er weer genoeg moois op het programma. Er zijn nog kaarten te koop, dus lees snel verder over alle leuke happenings die The Daily Dutchy voor jullie op een rijtje heeft gezet die je absoluut niet mag missen!

Museumnacht 2

Er zijn ruim 40 musea en galeries die deelnemen aan Museumnacht010, veel teveel om allemaal op te noemen. Daarom heeft The Daily Dutchy’s Nikki een aantal leuke evenementen uitgezocht:

Stap een schilderij binnen
Bij Deelen Art kan je doormiddel van virtual reality de ‘Hidden  Landscapes’ van de Italiaanse schilder Roberto Fanari binnenstappen. Daarnaast toont Deelen Art ook werk van Rosa Boomsma, Vivian Ammerlaan, Noise en Susanne Middelberg. Naast de virtual reality en andere werken kun je voor €25,00 je spiegelbeeld door Eli Dijkers laten vastleggen.
Wanneer: 20:00u – 01:00u
Waar: Deelen Art

De Kuip in avondsferen
Bij hoge uitzondering opent stadion de Kuip in de avonduren eenmalig haar deuren voor bezoek. Je kunt het vernieuwde museum bezoeken en ook het megadoek van de wedstrijd Feyenoord-Sevilla (2014) vanaf de oude eretribune bewonderen. De gehele avond is er de mogelijkheid om wat te drinken in De Vereeniging, wat voorheen de Stadionzaal was. Een droom voor de diehard fans…
Wanneer: 20:00u – 01:00u
Waar: Feyenoord Museum

Het Oogziekenhuis
Tijdens de museumnacht opent ook het Oogziekenhuis haar deuren.  Zo kun je je laten verrassen tijdens een rondleiding in het donker door de bijzondere kunstcollectie van Het Oogziekenhuis of kies ervoor om je te laten verbazen door de shows van illusionist Daniel de Ronde. Verder is hier een foto-expositie te zien gemaakt door medewerkers van Het Oogziekenhuis, kun je het effect van de geluidskunst in dit ziekenhuis testen, een tocht door de binnenkant van het oog maken, of kies ervoor om een professionele selfie te maken!
Wanneer: 20:00u – 01:00u
Waar: Het Oogziekenhuis Rotterdam

Jonge talenten van FLTR projectspace
Dit jaar is FLTR projectspace als pop-up te vinden in het gezellige Oude Noorden. Jonge talenten zorgen voor een verassende mix, met onder andere beeldende kunst van Barbara Michelle Edelman en een muzikaal optreden van Roel Pothoven.
Wanneer: 20:00u – 01:00u
Waar: FLTR Projectspace

Inloopworkshop: Emoji borduren
Ben jij creatief met naald en draad of juist totaal niet? Tijdens Museumnacht 010 kun je bij Het Nieuwe Instituut je eigen emoticon met naald en draad maken! Je kunt je laten inspireren door klassiekers zoals de smiley, maar er is ook de mogelijkheid om je eigen ontwerp te maken!
Wanneer: 19:30u – 22:00u
Waar: Het Nieuwe Instituut

Nail it!
Naast alle workshops kan je je bij Het Nieuwe Instituut ook even laten verwennen. Tijdens de Museumnacht kun je je nagels laten lakken in de nachtelijke nagelsalon van Designing the Surface. Hier staan nagelstylisten van H&F Beauty voor je klaar om ervoor te zorgen dat jouw nagels stralen tijdens dit evenement!
Wanneer: 21:00u – 00:00u
Waar: Het Nieuwe Instituut

Kunsthal Rotterdam
In de Kunsthal vinden verschillende evenementen plaats, allemaal in het teken van ‘Reality’.  Zo is er de tentoonstelling ‘Bakeliet, wie kent het niet’, een historisch overzicht van objecten van bakeliet en gerelateerde materialen. Daarnaast is er de tentoonstelling ‘HUMAN/DIGITAL: a symbiotic love affair’ waarbij je de kunstwereld van de toekomst ontdekt, met onder andere werken van toonaangevende kunstenaars uit de privécollectie van de familie Brown. Verder is er een overzicht van hyperrealistische schilderkunst, kun je zelf een levensecht gebakken ei schilderen, uitdaging vinden in de Reality Quiz of dans de Virtual Disco waarbij je je eigen video op de muren van de Kunsthal kan projecteren. Verder is er een tentoonstelling van Rotterdamse bekendheden.
Wanneer: 20:00u – 01:00u.
Waar: Kunsthal Rotterdam

De tyfusquiz!
WAT?! Zal je wel denken. Maar het is echt, in het Natuurhistorisch Museum kun je je kennis van infectieziekten en andere dingen testen. De quiz start elk half uur in de Hoboken Salon van het museum. Wij zijn benieuwd..
Wanneer: 20:00u – 01:00u
Waar: Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Schuif aan in het Wereldmuseum
In het Wereldmuseum staat de avond in het teken van de nieuwste tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali. Tijdens de Museumnacht kun je jouw lekkerste recepten en beste tafelmanieren delen, specerijen in de Smaakstudio proeven of zelf aan de slag gaan in een workshop. In de Balzaal kun je een dansje wagen, maar ook insecten verwerkt in bonbons proberen. Durf jij dat aan?
Wanneer: 20:00u – 01:00u
Waar: Wereldmuseum Rotterdam

Offical Afterparty: Pastelle
De officiële afterparty wordt dit jaar gehouden in BARPLUS, waar de eerste editie van Pastelle wordt gehouden tijdens Museumnacht010! Er is een brede selectie van muziek curators en de gastdeejays gaan voor een echt feestje zorgen. Mooie deal: met je Museumnacht010 ticket betaal je €5 in plaats van €10.
Wanneer: 23:00u – 05:00u
Waar: BARPLUS

Natuurlijk zijn er veel meer leuke dingen te zien, horen of proeven tijdens de Museumnacht. Meer informatie vind je hier.

Museumnacht 1

Good to know
Begint het bij jou te kriebelen en wil je dit super leuke evenement bijwonen? Dat komt goed uit! Voor de museumnacht zijn nog steeds kaarten te koop (a €17,50) waarmee je op 4 maart 2017 toegang hebt tot ruim veertig locaties in heel Rotterdam. Nog een tip: neem je kinderen lekker mee! Tijdens de museumnacht zullen er genoeg activiteiten zijn waar kinderen de grootste lol kunnen beleven, én ze krijgen dikke korting op een ticket! (a €12,50). Ook handig: met je passe-partout kun je de hele avond en nacht reizen met speciaal gratis Museumnacht010 vervoer.

Ga jij ook naar de Museumnacht010?

Dit artikel is geschreven door Nikki Batenburg.

Bron: Museumnacht010
Bron beeld: Rotterdam Festivals, City Rotterdam

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved



Violeta by MANGO 728X90