Hotspot | Italiaan Cinema Paradiso Amsterdam

Midden in de Jordaan vind je het Italiaanse restaurant Cinema Paradiso. De naam doet je wellicht denken aan een bioscoop en dit zie je ook zeker terug in de sferen van het restaurant. Italiaans eten met Italiaanse kastkrakers afgespeeld op een groot scherm in het restaurant. Het “oude” Cinema Paradiso had helaas niet zo’n best imago door de vorige eigenaren, maar gelukkig is er een frisse wind in de toko en hebben ze aan The Daily Dutchy bewezen weer dichter bij de missie te komen; om écht authentiek Italiaans eten te serveren in Amsterdam! 

Op de fiets naar Cinema Paradiso, op naar de Jordaan en op naar de Westerstraat waar het restaurant al jaren gevestigd is. Wij moeten eerlijk bekennen, dat wij er altijd heel hard langs zijn gefietst of gewandeld tijdens Koningsdag. De Westerstraat verandert dan namelijk in één grote feeststraat.

Terug naar Cinema Paradiso, want wat een verrassing was dit restaurant. Bij binnenkomst weet je eigenlijk niet zo goed wat je te wachten staat. Warm worden we ontvangen, met een glas prosecco en antipasti. Heerlijk de burrata en vitello tonato!

De sfeer is anders dan andere Italiaanse restaurants en het heeft wel wat weg van restaurants die je op vakantiebestemmingen tegenkomt. Zo staat er een enorm aquarium in de zaak bij binnenkomst en is de zaal verder gevuld met tafeltjes en op de achtergrond draait een film. Je komt hier niet zo snel bekende tegen en mensen die er dineren genieten net als jij van het lekkere eten en de goede wijnen.

Geen standaard restaurant waar je even snel een pizza of pasta scoort. Wel een plek waar je bijvoorbeeld naar toe gaat met een date, met je ouders of waar je terecht kunt als je iets te vieren hebt. Het is namelijk ook mogelijk om Cinema Paradiso af te huren, of een gedeelte hiervan. Oh en niet te min over pasta gesproken, want die kun je erg goed eten bij Cinema en wordt helemaal vers voor jou gemaakt en dat proef je!

Nice to know

Wij genoten van Antipasti, Melazane, Burrata, Vitello Tonato, Bruchetta, Gamba’s en Calamaris als voorgerecht. Als tussengerecht genoten we van een vegetarische ravioli, gevuld met groenten en kaas, afgetopt met tomaten. Als hoofdgerecht kozen we voor zowel vlees (kalf) als vis op de huid gebakken. Je zult misschien denken, waar laat je het allemaal? Maar toch hebben we ook nog verschillende dessert van de kaart uitgeprobeerd. Een chocolade lava taartje en niet te missen de huisgemaakte Tiramisu! Rollend naar huis, maar niet voordat je de aan tafel gemaakte sgroppino geprobeerd hebt.

Good to know

Cinema Paradiso vind je aan de Westerstraat 186 te Amsterdam. Van maandag t/m zaterdag ben je welkom voor diner van 18.00 tot 23.00 uur. Helaas zijn ze op zondag gesloten.

Was jij al bekend met Cinema Paradiso Amsterdam?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.