15x de Kerstdagen vieren & de Horeca promoten

Kerst staat weer bijna voor de deur en het ziet er naar uit dat we dit weer grotendeels thuis gaan vieren. Toch zijn er nog een aantal leuke mogelijkheden waar je buiten de deur kerst kunt vieren. Om er dit jaar toch nog een bijzondere kerst van te maken, delen we van The Daily Dutchy aan aantal heerlijke kersttips. Van overheerlijke kerstmenu’s, tot prachtige kerstbomen en hotelarrangementen. Christmas 2021, here we go!

vessel kerst vieren in Amsterdam

Het winterse kerstparadijs van BOAT&CO en Vessel

Restaurant Vessel in de Amsterdamse Houthaven is een geliefde zomerspot, maar in de winter tovert het team deze plek om tot een winterparadijs. Vessel komt tijdens de feestdagen met een uitgebreid, smaakvol menu met heerlijke creaties. Of geniet bij Vessel van een heerlijke warme choco of bite in een van de feestelijke huisjes. Zin om er een staycation van te maken? Boek dan de winter experience bij hotel BOAT&CO. Dit is een arrangement waarin je kunt genieten van in room dining van Vessel, een uitgebreid ontbijt en de fiets kunt pakken om erop uit te gaan.

Dubbel feest tijdens kerst bij Hotel Okura

Ervaar dubbel feest bij Hotel Okura tijdens de feestdagen. Dit luxehotel viert in december zijn vijftigjarig bestaan en nodigt gasten uit om er samen een magische kerst van te maken. Start je feestdagen met een uitgebreide kerstbrunch. Bij restaurant Serre schuif je aan bij een vier- of zesgangenkerstmenu, Ciel Bleu** serveert een feestelijk menu met culinaire creaties en Yamazato Restaurant* biedt tijdens de feestdagen een wijn- of sakearrangement aan. Daarnaast is het mogelijk om te genieten van delicatessen uit Europa en Azië met het exclusieve high tea-arrangement. Voor feestelijke en culinaire hoogstandjes moet je in Hotel Okura zijn.

Pulitzer’s Winter Garden

Ook bij het iconische Pulitzer Amsterdam is het weer goed toeven deze winter. Naast de prachtige – 10-meter hoge – Kerstboom die weer in de binnentuin staat, en dit maal in samenwerking met niemand minder dan Claes Iversen, kun je genieten van feestelijke gerechten en winterse cocktails. Wil je de winterse magie van Amsterdam ervaren? Boek dan de Winter Wonder package inclusief een overnachting, ontbijt en twee winterse cocktails in Pulitzer’s Winter Garden.

Kerstmis Amsterdam

Sprookjesachtige kerst bij Relais & Châteaux Weeshuis

Relais & Chateux Weeshuis Gouda is dé plek voor een sprookjesachtige kerst. They always jingle all the way! Trap de feestdagen of met een Christmas afternoon tea. En de Winter Wonder Special-cocktails bij COCO zijn ook een echte aanrader. Wil je iets langer blijven? Boek dan het tweedaagse kerstarrangement, inclusief overnachting, cocktails en een knetterend haardvuur. Mochten jij en je gezelschap de kerst helemaal onvergetelijk willen maken, kom dan cocoonen bij WSHS. Er wordt dan een heerlijk menu bereidt door de chefs, waar je in de kamer van kunt genieten. In room dining it is!

Kerst bij Hotel Arena

Bij PARK Café-Restaurant van Hotel Arena aan het altijd fijne Oosterpark vier je kerstavond, eerste- en tweede kerstdag dit jaar. Zij serveren een speciaal drie- of viergangen kerstmenu voor slechts 44,50 euro per persoon. De chef bereidt de lekkerste kerstgerechten onder het genot van de open haard gaat aan en goede wijnen.

Kerstontbijt bij Jansz. Amsterdam

Vroeg pieken met kerstmis dit jaar? Vier de kerstdagen met een uitgebreid kerstontbijt bij restaurant Jansz. in de Negen Straatjes. Zo start je dag met een glas cava of een Mimosa en kun je de hele ochtend genieten van feestelijke gerechten voor de hele familie als French Toast, Eggs Royale and kaneelbroodjes. Voor €33 per persoon kun je al aanschuiven in een van de private dining kamers van het restaurant.

A Jolly Christmas bij TOZI

Na vorig jaar de kerstdagen thuis te hebben gevierd, begrijpt TOZI maar al te goed dat dit jaar wel wat meer glamour kan gebruiken. En dat is precies waarvoor TOZI is. Zo kun je jezelf verwennen met een kerstig Italian-style cicchettidiner op 24, 25 of 26 december voor 65 euro per persoon. Aan alles is gedacht, het eten, de drankjes, de sfeer. Het enige dat je hoeft te regelen is het gezelschap! 

Oosterse kerstsferen bij het exotische NENI

Nog nooit bij NENI geweest? Dan is dit nog het perfecte moment om dit restaurant van je bucket list af te strepen. Georganiseerde en sympathieke chaos, dat is de uitleg van het heerlijke balagan-menu van NENI in Amsterdam-Zuid. Ook tijdens de kerst zorgen zij voor een heerlijk (early) menu. Ervaar de frisse, volle en rijke smaken van de oostmediterrane keuken. Op het menu vind je drie secties: Farm, Sea en Plantbased. Vooral de gekarameliseerde aubergine is een aanrader. Bestel voor erbij vooral de falafel en brood met NENI-humus. Genieten!

Kerst vieren Amsterdam

Winter Wonder Walk bij Museumplein Amsterdam

Een culturele audiotour én een foodwalk ineen, en dat door het Amsterdamse Museumplein. Dat vinden wij van The Daily Dutchy maar al te leuk! De audiotour leidt je langs alle prachtige plekken door het museumkwartier in Amsterdam van het Rijksmuseum naar de Vondelbunker. Onderweg kun je genieten van winterse gerechtjes bij onder andere The Seadfoodbar, Brasserie Keyzer en TEN Good Food Cafe. Zet 18 december dikgedrukt in je agenda!

Een feestelijk verblijf bij Hotel De L’Europe

Beleef de ware magie van Amsterdam en vier de feestdagen in De L’Europe Amsterdam. Het hotel is compleet omgetoverd met spectaculaire kerstversiering. Voeg daar een vleugje bruisende gastvrijheid aan toe en je hebt het ideale recept voor een heerlijke tijd met Kerst of Oud en Nieuw. Je overnacht in een luxe suite met een dagelijks Champagne-ontbijt voor twee bij Marie. Maak de avond compleet met een diner op de kamer met een menu van een van de bekroonde restaurants van De L’Europe.

oliebol

#oliebollenchallenge

Om aandacht te vragen voor kinderen die beperkt worden in hun kind-zijn, zijn topchefs Mark Minkman van LETS Restaurant in Oosterbeek en tweesterrenchef Sidney Schutte en Brouwhuis De Goede & De Stoute een oliebollenchallenge gestart. Onder de hashtag #oliebollenchallengenl roepen ze chefs op om op Instagram hun meest bijzondere oliebol te delen. Een jury kiest de lekkerste en meest bijzondere oliebol, die op 31 december voor het publiek te koop is. De opbrengst gaat naar Stichting Onky Donky in Rhenen.

Een Californian Christmas bij Celia

Bij Celia Amsterdam heb je met kerst zo de Californian kerstgedachte te pakken tijdens een early Christmas dinner tot 17:00 uur. De chefs hebben een heerlijk modern-Amerikaans menu samengesteld, bestaande uit kleine gerechten, zoals burrata en een knolselderijsoep met zwarte truffel. De hoofdgerechten zijn onder andere zeebaars en ribeye van het simmentalerrund uit de Alpen. Voor de dessertfans is er cheesecake met vijgenbladijs en hazelnoot. Liever brunchen? Celia heeft met de brunch op Eerste- en Tweede Kerstdag heerlijke gerechten toegevoegd aan het menu.

Voor de thuiskerstvierders biedt Celia het kerstmenu aan als make-awaybox. Bestel de kerstbox vóór 22 december 2021 en haal ‘m op bij Celia. Wil je het extra feestelijk te maken? Bestel dan de Celebration Box bij Super Lyan voor verschillende cocktails. Dan kun je er gelijk een cocktail pairing van maken, hoe leuk?

Kerst vieren Amsterdam

Kerst bij LIEMÈS Food District

LIEMÈS Food District sluit volledig aan op de kerstgedachte: een plek waar verschillende wegen elkaar kruisen, letterlijk. De naam is namelijk afgeleid van het Latijnse limes, dat grens betekent. Dit was vroeger een plek waar mensen elkaar tegenkwamen en dat gebeurt hier nu nog steeds. Foodhall meets restaurant, streetfood meets à la carte: bij Liemès neem je plaats aan een van de gedekte tafels. De perfecte meet in the middle voor een kerstbrunch met oma uit Brabant of een borrel met je nichtje uit Enschede. Op 24 en 26 december kun je bij Liemès terecht voor de kerstbrunch. Deze zal bestaan uit 4, 5 of 6 gangen.

Kerstcocktails van De Thuisborrel Club

Blijf lekker thuis met de nieuwste editie van De Thuisborrel Club: de Holiday Edition is namelijk weer terug van weggeweest. Aan je eigen keukentafel shake je zonder problemen acht feestelijke cocktails van welbekende bars uit heel Nederland. Heb je de cocktails liever direct op tafel staan? De Thuisborrel Club heeft dit jaar de ready-to-drink-cocktails gelanceerd. Voor de echte finishing touch laat je je cocktails personaliseren met je eigen logo of naam! Zo steel jij de show dit jaar met Kerst.

Winterparadijs bij Ron Gastrobar

Sinds een paar weken zijn alle Ron Gastrobar-restaurants omgetoverd tot heuse winterparadijsjes! Het restaurant Ron Gastrobar op de Sophialaan spant daarbij wel de kroon. Daar kun je tijdens de wintermaanden genieten van een lunch of diner onder een hemel van rode kerstballen. Ron Gastrobar is tijdens de feestdagen geopend waar je kunt genieten van heerlijke Indonesische gerechten.

Hoe vier jij Kerst in Amsterdam?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved