5x dit eten moet je vermijden bij een slechte huid

Een goede verzorging voor je huid is van groot belang. Je huid is namelijk de weerspiegeling van je innerlijke gezondheid. Je moet dus goed op je voedingspatroon letten, want er zijn veel voedingsmiddelen die je huid verslechteren. Wij van The Daily Dutchy zochten vijf verschillende voedingsmiddelen uit, die ervoor zorgen dat de conditie van je huid niet verbetert. Houd dit lijstje dus in je achterhoofd als geheugensteuntje, mocht je gevoelig zijn voor onzuiverheden!

alcohol

#1 Alcoholische dranken

Alcohol drijft vocht af waardoor je opdroogt. Het gevolg hiervan is dat je huid ook droog wordt en hierdoor ietwat meer kwetsbaar wordt. Dit zorgt ervoor dat de kleine rimpels en fijne lijntjes beter zichtbaar worden. Vochtophopingen zijn voornamelijk zichtbaar in het gezicht. Ook zwellen je ogen steeds meer op, doordat alcohol je bloedvaten verwijdt. Natuurlijk geldt dit vooral bij grote hoeveelheden alcohol. Extra verzorging van de huid na een feestje is dus zeker van noodzaak!

#2 Bepaalde Schaal- en schelpdieren

Ben je gek op vis? Dan ben je zeker gezond bezig. Visolie is bijvoorbeeld erg gezond voor het menselijk lichaam. Echter zijn er bepaalde schaal- en schelpdieren die je beter niet kunt opscheppen. Denk bijvoorbeeld aan garnalen. Schaal- en schelpdieren hebben namelijk wel degelijk invloed op de huid. De volgende schaal- en schelpdieren bevatten namelijk van zichzelf al erg veel zout: garnalen, krab en kreef. Tevens zijn bepaalde bladgroenten waaronder zeewier en spinazie rijk aan zout. Te veel zout kan zorgen voor acne.

#3 Zuivelproducten

Melk is zeker niet goed voor elk. Zo is melk een van de vele zuivelproducten, die ervoor zorgt dat je last krijgt van huidproblemen. In melk bevindt zich een bepaalde aanwezigheid van diverse stoffen die zorgen voor onzuiverheden. Wij raden bijvoorbeeld wel al sneller aan om biologische zuivelproducten te nuttigen.

#4 Suiker

Ja, daar is-ie weer, suiker. Door het eten van voedingsmiddelen waar veel suiker in is verwerkt, wordt je huid verzwakt. Dit komt doordat suikers bepaalde weefsels in je huid aantastten. Het is daarom van groot belang om ervoor te zorgen dat je suikerspiegel in balans blijft. Is dit niet het geval, dan is je huid kwetsbaarder. Hierdoor verslechterd je huid.

#5 Zout

Bij velen van ons is het bekend dat zout vocht vasthoudt en dat het kan zorgen voor gewichtstoename. Het eten van zout kan zorgen voor opzwellingen in ons lichaam. Een dunne huid is voornamelijk kwetsbaar voor zwellingen en daarom wordt aangeraden zout te vermijden als je een dunne huid van structuur hebt. Het is bijvoorbeeld veel beter om wat minder zout te nuttigen, maar te gaan voor wat extra peper! Lees hier waarom zwarte peper goed voor je lichaam is.

Wist jij dat deze voedingsmiddelen invloed hebben op de conditie van je huid?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Devoedzamekeuken/ mens-en-gezondheid / Fitbeauty
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved