6 tips om je goede voornemens in 2022 wel te volbrengen

Goede voornemens, veel mensen stellen tegen het einde van het jaar een nieuw doel vast voor het opkomende jaar. De sportscholen zitten normaliter in januari propvol, het rokershok loopt leeg en opeens is iedereen aan het lijnen. In februari valt men vaak weer terug in de oude gewoontes en draaien deze veranderingen weer terug. Voor je weet sta je niet meer te sporten, maar lig je opnieuw op de bank met een zak chips en Netflix. The Daily Dutchy heeft 6 tips om ervoor te zorgen dat jij deze keer wel je goede voornemens volbrengt!

goede voornemens

#1 Realistisch

Natuurlijk zou je het liefst binnen een paar weken een strak lichaam willen hebben, maar dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Ook gaat het je niet lukken om elke maand op de helft van je uitgaven te bezuinigen. Het is daarom belangrijk dat je realistische doelen stelt. Zo stel je jezelf minder snel teleur en is er ook echt een kans dat jij je doelen gaat behalen. Daarbij werkt het ook beter voor je brein, je kleinere doelen te behalen!

#2 Concreet en meetbaar

Zorg dat je doelen concreet en meetbaar zijn. Dus zeg niet: ‘Ik ga minder eten’, maar bijvoorbeeld: ‘Ik zorg dat ik per dag niet meer calorieën inneem, dan mij is aangeraden’. Wanneer je een vaag doel stelt, weet je niet wat je precies wat je wilt bereiken. Je goede voornemen volbrengen wordt dan al helemaal lastig.

#3 Plan

Plan hoe je het goede voornemen na wilt gaan streven. Het liefst doe je dit al voor het nieuwe jaar, zodat je weet waar je aan gaat beginnen. Dit voorkomt dat je in januari nog niet kunt gaan sporten, omdat je nog geen mogelijkheden hebt gevonden om dit haalhaar te maken.

#4 Doe het voor jezelf

Stel geen goed voornemen vast, omdat anderen dat ook doen. Een goed voornemen vaststellen heeft alleen zin, als jij het uit jezelf is gekomen en jij echt iets wilt veranderen. De mening van anderen heeft hier niets mee te maken.

#5 Steun

Laat aan je omgeving weten welk doel jij voor jezelf hebt gesteld en vraag om steun. Zij kunnen je motiveren en blijven herinneren aan het doel wat je gesteld hebt. Daarnaast kunnen ze er ook rekening mee houden. Bijvoorbeeld door rekening te houden met je spaardoel bij het uitkiezen van een paar nieuwe schoenen of het koken van een gezondere maaltijd.

#6 Begin nu

Het beste is om nu meteen te beginnen en het niet uit te blijven stelen. Het nieuwe jaar is voor velen een reden voor een nieuwe start, maar voor anderen ook een excuus om niet meteen te beginnen. Als je echt iets wilt bereiken, kun je het best zo snel mogelijk beginnen!

Heb jij goede voornemens voor 2022?

Dit artikel is geschreven door Iris Trommelen.

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X