Deze tien groente zijn laag in calorieën

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat er in groente ook calorieën zitten. Het is belangrijk om je er van bewust te zijn dat groente absoluut niet mag ontbreken in je dagelijkse maaltijd, maar wel meetellen in de calorie inname. Je hebt ongeveer 200 gram groente per dag nodig, maar hoe meer groente, hoe beter! Toch kan het erg van pas komen om te weten hoe veel calorieën er in bepaalde soorten groente zitten. The Daily Dutchy vertelt je dan ook graag welke tien verschillende soorten groente (bijna) geen calorieën bevatten. Be healthy en lees gauw verder!

tomatoes-1179393_1920

#1 Tomaten
Tomaten worden gezien als een van de meest gezonde groente. Het bevat namelijk een kleine hoeveelheid calorieën (lees: 17!) per 100 gram. Daarbij werken tomaten zeer verfrissend voor in een gerecht of om gewoon te snoepen (snoeptomaatjes).

#2 Courgette
Naast bloemkool kun je ook heel gemakkelijk courgette in de oven doen. Evenals tomaten bevat een courgette ook 17 calorieën per 100 gram. Je bent dus supergezond bezig als je courgette eet!

#3 Boerenkool
Helaas is het afgelopen met de zomerse temperaturen. Het begint steeds frisser te worden en we naderen gauw het meest koude seizoen van het jaar. Boerenkool is zo’n typische maaltijd wat veel mensen eten in de winter. Boerenkool bevat 49 calorieën per 100 gram en bevat veel Vitamine C.

#4 Wortel
Dat wortels goed zijn voor je ogen is geen fabeltje. Maar weet je wat ook geen fabel is? Dat wortels supergezond zijn! Het bevat namelijk maar liefst 41 calorieën per 100 gram. Wortels kun je gemakkelijk eten bij een maaltijd, maar ook om gewoon als tussendoortje te nemen. Een stuk gezonder dan jezelf te vergrijpen aan een reep chocola, nietwaar?

#5 Witte kool
Wellicht een van je minst favoriete groente, toch zou je misschien moeten overwegen om meer witte kool te gaan eten. Witte kool bevat namelijk maar 25 calorieën per 100 gram! Witte kool kun je fijnsnijden voor het avondeten, maar je kunt witte kool ook verwerken in groentesoep. Op deze manier eet je gezond en krijg je weinig calorieën binnen.

#6 Broccoli
Broccoli is ontzettend gezond voor je, het bevat namelijk maar 34 calorieën per 100 gram. Het maakt weinig uit hoe je deze mini boomstronkjes bereidt, het is namelijk altijd goed voor je. Gekookt, gestoomd of in de oven. Je kunt er allerlei kanten mee op en dat is misschien wel erg prettig voor de mensen die broccoli niet enkel gekookt lusten.

#7 Asperges
Asperges zijn jammer genoeg seizoensgebonden, dus je kunt nooit asperges in de zomer eten. Asperges zijn verkrijgbaar vanaf de lente en veel mensen maken hiervan een ontzettend lekkere maaltijd! Denk bijvoorbeeld aan ham, een stukje zalm, een zachtgekookt ei en gebakken krieltjes. Asperges bevatten 20 calorieën per 100 gram.

thumbgroente

#8 Rode bieten
Veel mensen prefereren vers eten boven eten uit blik of iets wat je kant-en-klaar kunt aanschaffen in de supermarkt. En dat is niet voor niets, eten uit blik is namelijk helemaal niet zo gezond. Rode bieten bevatten 43 calorieën per 100 gram. Het is verstandiger om voor verse bieten te kiezen. Bieten uit blik bevatten ongelooflijk veel toegevoegde suikers en door een te hoog suikergehalte, raakt je bloedsuikerspiegel uit balans.

#9 Komkommer
In de zomer is het heerlijk om plakjes komkommer te snoepen. Komkommer bevat namelijk veel water en heeft daarom een dorstlessende uitwerking. Mensen die moeite hebben met zich vast te houden aan een bepaalde hoeveelheid water drinken per dag, eten weleens komkommer om zo aan de juiste hoeveelheid vocht te komen. Komkommer bevat slechts 16 calorieën per 100 gram.

#10 Bloemkool
Niet iedereen is gek op bloemkool, toch is het een van de vele soorten groente die weinig calorieën bevat. Het bevat namelijk maar 25 calorieën per 100 gram. Mocht je bloemkool niet zo lekker vinden, dan kun je het gemakkelijk zelf lekker maken door middel van een sausje. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke roomsaus. Maar je kunt bloemkool ook roosteren in de oven. Breng de bloemkool op smaak door middel van een klein beetje zout en peper toe te voegen.

Wist jij dat deze groente weinig calorieën bevatten?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondheid.nu / Vrouwen
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved