New in town | 10x hippe hotspots in de hoofdstad

Daar is die weer; een lijstje met 10 nieuwe hotspots in onze hoofdstad. Van een tweede vestiging van onze favo pizza place tot een nieuw hip hotel aan de Zuidas, het lijstje bevat het allemaal. Wij van The Daily Dutchy hebben al een aantal nieuwe spots uitgetest en delen ze uiteraard graag met je! Benieuwd naar nieuwe restaurants in Amsterdam? Hieronder lees je het.

Le Coeur

Deze topper is te vinden in de Hartenstraat, midden in de Negen Straatjes. Ook al bestaat dit restaurant al een aantal jaar, ze openende eind van de zomer weer na een make-over met een nieuwe keuken en andere eigenaren. En wat houdt die nieuwe keuken in wil je weten? Er wordt gekookt met Franse kooktechnieken en veel seizoensgroenten, we like. Op de kaart kun je ook goede wijnen en champagnes vinden. Heerlijk!

The Ugly Duck

In Oud-Zuid is sinds deze zomer The Ugly Duck te vinden aan de Amstelveenseweg. Deep-dish pizza is wat ze hier serveren, ook wel upside-down pizza genoemd, en dat is precies hoe ze hem maken in Chicago. Want unlike de Italiaanse pizza, serveert deze Chicago twist de saus bovenop. De deep-dish pizza zal je voornamelijk in Chicago vinden, maar nu dus ook in Oud-Zuid.

INNSiDE by Melia Amsterdam

Een nieuw hotel aan de Amsterdamse Zuidas, dat is INNSiDE by Melia Amsterdam. Melia heb je wellicht al wel eens van gehoord, zeker als je vaker een bezoekje brengt aan het prachtige Spanje. Want deze hippe en leuke Spaanse hotels zijn overal te vinden. En nu dus ook zo aan de Zuidas van Amsterdam. De bedden zijn al uitgetest door The Daily Dutchy en we hebben genoten van overheerlijke cocktails in Cielo. Deze toffe bar is te vinden op de 19de etage van het hotel en leent zich ook perfect voor een avondje uit. Hier kun je genieten van prachtig uitzicht over de hele stad inclusief cocktails en Spaanse tapas, ook niet geheel onbelangrijk. En mocht je even niet weten wat je moet bestellen? De bartenders van Cielo shaken met veel liefde een speciale cocktail voor je in elkaar.

Een tip van ons: Ook voor flexwerken kun je hier terecht. In de lobbybar kun je fijn werken aan een van de zitjes, en bestel je een verse koffie of heerlijk sapje.

Truffle Boutique

De Truffle Boutique wordt je nieuwe lunch en borrelspot, want alles wat hier op de kaart staat is met truffel. Do we need to say more? Je kunt ook de gerechten meenemen naar huis mocht je het leuk vinden een heerlijke borrel thuis te organiseren. Te vinden op de Overtoom, en wat een eye-catcher van een restaurant. Een prachtig jaren 20’ interieur, daar hebben wij van The Daily Dutchy een zwak voor. Kortom, een bezoekje waard dus.

Bar Bachrach

De chef van Bar Bachrach, Lenga Bachrach, is de topper achter de pannen of eigenlijk gewoon de master mind achter het concept. Zij opende deze nieuwe hotspot in Amsterdam Oost, bij het Javaplein. Hier serveren ze Mediterraanse Midden-Oosterse gerechten geïnspireerd op lokale bars uit steden als Tel-Aviv en Barcelona. Het idee van het restaurant met een fijne sfeer is het delen van eten, want er moet altijd iets lekkers op tafel staan. Right?

Zeeuw & Schot

Deze is wel zo nieuw dat de deuren pas in december 2021 zullen openen. Fine dining meets cocktails in dit nieuwe restaurant en dat vinden we leuk. Zeeuw & Schot zal straks te vinden zijn in een uniek en monumentaal pand in Amsterdam wat ooit al diende als ziekenhuis, kunsthal en vluchtelingen opvang. Deze mooie Amsterdamse geschiedenis zal onderdeel worden van het concept waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden.

Maru Japanese Kitchen & Bar

De stad is weer een nieuwe Japanse tent rijker met Maru. Op de Amstelveenseweg is Maru Japanese Kitchen & Bar te vinden. En met kaart vol heerlijke gerechtjes om te delen, maakt dit een fijne hotspot om even een tussenstop in te plannen. Je schuift samen met je gezelschap aan en kunt genieten van Japanse gerechten, want wie houdt er nou niet van sushi. Wij anders wel! 

Freddy Friday

Freddy Friday is niet nieuw in Amsterdam, want deze kennen wel vanuit Amsterdam Oost. Maar is sinds een aantal maanden ook te vinden in Amsterdam West. En voor wie Freddy Friday nog niet kent, hier eet je de lekkerste friet (of patat?) van de stad. En ook de toppings mag je niet overslaan. Wat denk je van een frietje met pulled pork, parmezaan truffel of magic mushroom? Heerlijk toch! 

Capital Kitchen

In Capital C in Amsterdam Oost is Capital Kitchen geopend. En Capital Kitchen is de plek waar heel Amsterdam welkom is. Met een funky twist kun je hier genieten van lokaal eten en drinken, muziek en kunst. Net als Capital C zelf heeft het restaurant een fascinatie voor kunst, creativiteit en jong talent, dat vinden we leuk. En niet geheel onbelangrijk is de diversiteit. Zoals ze het zelf zeggen; je kan zomaar tijdens je zakenlunch in een afterparty van een ander event belanden. Als dat niet leuk is…?

No Rules

Een tweede vestiging voor No Rules, dat is altijd goed nieuws als je het ons vraagt. No Rules, een restaurant en bar zonder regels maar met hoogstaande smaaksensaties. Nu al te vinden in De Pijp, en wegens groot succes is deze hotspot vanaf medio november ook te vinden aan het Vondelpark. Hier kun je genieten van haute-cuisine pizza’s, bucketlist-waardige bar bites en signature cocktails. Wat wil een mens nog meer. Nou precies, niks! En met een groot terras en bordes met meer dan 300 zitplekken wordt dit je nieuwe go to.

Welke hotspot wil jij als eerste uittesten?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved Iris Custers

Heeft een voorliefde voor alles wat met eten en drinken te maken heeft, geniet stiekem van tuinieren en is altijd wakker te maken voor kaas!