Hotspot | Borrelen in BOLO bij Wilde Westen

View Gallery
6 Photos
Hotspot | Borrelen in BOLO bij Wilde Westen
Bar

Bar

Hotspot | Borrelen in BOLO bij Wilde Westen
bolointerieur

Interieur

Hotspot | Borrelen in BOLO bij Wilde Westen
fleur

Fleur

Hotspot | Borrelen in BOLO bij Wilde Westen
food

Food

Hotspot | Borrelen in BOLO bij Wilde Westen
food

Food

Hotspot | Borrelen in BOLO bij Wilde Westen
bolo

Wine

Het oude GAK gebouw aan het Bos en Lommerplantsoen was ooit één van de grootste en modernste kantoorgebouwen van Nederland. Tot het gebouw in 2005 zonder bestemmingsplan leeg kwam te staan en het gebouw ondertussen werd bestempeld als één van de lelijkste gebouwen van Amsterdam. Zo snel kan het gaan. Gelukkig kreeg het pand uiteindelijk een bestemming. Het is nu een broedplek voor creatieve geesten, die ieder een eigen kantoorruimte hebben in het gebouw. Ook voor flexwerkers biedt het gebouw een uitkomst: er zijn een aantal bureaus die je voor een bepaald bedrag per dag of per week kunt huren als werkplek. Het enige wat dan nog ontbreekt is een fijn restaurant, voor kick-start ontbijtjes, koffiepauzes, zakenlunches en vrimibo’s, maar ook voor een kopje koffie of diner voor het ‘gewone’ publiek: de buurtbewoners en hotspot-spotters. En gelukkig is ook hieraan gedacht, het restaurant is toepasselijk genaamd: het Wilde Westen. Lees nu snel verder, en kom meer te weten over deze fijne hotspot! 

bolointerieur


Het is even zoeken naar het restaurant, deze zit namelijk ‘verstopt’ in het souterrain van het grote gebouw. Het bord buiten geeft gelukkig duidelijk aan waar de ingang zit. Het restaurant is ruim ingericht en heeft een ietwat industriële, maar tegelijkertijd sfeervolle uitstraling. Je zit als het ware tussen een aantal kantoorruimtes in, maar hier merk je eigenlijk niks van, mede te danken aan de glazen wanden die deze kantoorruimtes hebben en zorgen voor een lichte ruimte.

We schuiven aan voor een borrel. Aardig personeel snelt ons toe om ons van een wijntje te voorzien. We bestellen er een borrelhapje bij en besluiten uiteindelijk te blijven zitten voor een pizza. Want ja, dat is ook wel lekker toch? Er zijn veel vega opties op de kaart, zo valt ons op, waaronder een salade met pompoen. Sounds delicious, dus die nemen we ook! We worden niet teleurgesteld en gaan met goed gevulde buikjes de deur uit.

bolo

Good to know

Wilde Westen is dagelijks geopend, van ’s ochtends vroeg (vanaf 09.00) tot ’s avonds laat. Op zaterdag en zondag kun je zelfs blijven hangen tot 03.00, voor de diehard borrelaars. Op maandag hebben ze een speciale actie, en betaal je voor je pizza slechts acht euro! Druk leven? Ook je wasjes kun je er draaien. Ik hoor je denken: ‘Je wasjes?!’ Ja, het is echt waar! Om het huiskamergevoel te versterken is besloten er een aantal wasmachines neer te zetten. Ideaal dus, als je geen eigen wasmachine hebt en onder het genot van een kopje koffie kunt wachten op je was. Of zo druk bent, dat het een opgeruimd en fijn gevoel moet geven als je je was tussen al je mails, belletjes en afspraken door bij kunt houden.

Helaas is deze vestiging gesloten! Het Wilde Westen is verplaatst naar de Marnixstraat en gaat nu veder onder de naam Bar Bella 🙂 Gelukkig smaken de pizza’s er niet minder op!

Wanneer ga jij borrelen in BOLO?

Dit artikel is geschreven door Fleur Griffioen. 

Bron: Het Wilde Westen
Bron beeld: The Daily Dutchy – Fleur Griffioen

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved