Hotspot | Pop-up Wijnbar Ribera del Duero in Amsterdam

Ontkurk de flessen, lucht de wijnen en slurp tot je niet meer kunt. Wij als liefhebbers van Spaanse wijnen hebben dé plek gevonden om de koude wintertijd te ontvluchten. Het historische pad van Akhnaton wordt namelijk omgetoverd tot een Spaanse wijnbar met meer dan 40 wijnen op de menukaart. The Daily Dutchy vertelt je alles wat je moet weten over deze pop-up. Vamos!

Pop-up Wijnbar Ribera del Duero

Waan je in Spanje en geniet van Ribera del Duero Pop-up Wijnbar. Vernoemd naar een van de meest gerenommeerde wijngebieden in Spanje en met een menukaart waar elke wijnliefhebber het warm van gaat krijgen. Uiteraard met de juiste dranken en spijs aanwezig om de illusie nog completer te maken!

Menig Amsterdammer is wel bekend met het prachtige pand van Akhnaton en wordt dit de thuishaven om de gevarieerde wijnen uit het Spaanse gebied te kunnen proeven. Welgeteld 40 wijnen zullen paraat staan, ieders met hun eigen identieke verhaal die vertelt zal worden door de sommeliers.

En wil je, net als The Daily Dutchy, het verschil tussen de wijnen proeven? Elke dag wordt er een andere wineflight van drie Ribera del Duero wijnen aangeboden. Hiermee proef je heel goed het verschil tussen de jonge en fruitige joven wijnen en de wat meer (hout)gerijpte crianza’s en reserva’s. Kortom, dat wordt genieten!

Nice to know

Spoel de wijn weg als een echte Spaanse bodega weg en bestel bij je wijn één van de Spaanse lekkernijen. Liever iets uit Nederland, dan is het plankje Beemster kaas een aanrader. Speciaal op de wijnen afstemt en met de rijke smaak uit de Beemster. Jum!

Proost, cheers en salut! Mocht je ons zoeken in de winter, dan vind je ons hoogstwaarschijnlijk hier!

Good to know

De pop-up Wijnbar zal van donderdag 7 tot en met zondag 10 november en donderdag 14 tot en met zondag 17 november geopend zijn van 16:30 uur tot 22:00 uur. De entree is gratis.

Akhnaton vind je op de Nieuwezijdse Kolk 25, op loopafstand van Amsterdam Centraal.

Met wie ga jij een wijntje drinken?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!