In de agenda | 4000 wijnen proeven op Masters of Wine in Amsterdam

Wijnliefhebbers, ontkurk de flessen maar! Van 25 tot en met 30 juni kun je namelijk wijnen gaan proeven tijdens het Masters of Wine evenement. Tijdens dit evenement heb je de kans om alleen de beste van de beste wijnen te proberen die gekeurd zijn door de officiële Masters of Wine van Nederland. Je begrijpt: dit wordt kinderspel voor The Daily Dutchy en zitten wij de dagen al af te tellen tot het evenement begint. Wil je er ook bij zijn? Wij vertellen je alles wat je moet weten! 

Masters of Wine The Daily Dutchy In de Agenda

4000 wijnen bij Masters of Wine

Alle wijnsippers van Nederland, wijnkenners in de dop en vinologen mogen in hun handen knijpen tijdens het Masters of Wine event. The College Hotel in Amsterdam wordt helemaal omgetoverd tot Pop-Up Shiraz (wijnbar in Amsterdam!) en kun je hier genieten van meer dan 4000 wijnen. Dit zijn dus 500+ wijnen per dag! Wauw.

Het evenement komt niet compleet uit de lucht vallen. De officiele Masters of Wijn van Nederland Frank Smulers, Job de Swart en Cees van Casteren zijn namelijk bezig met het schrijven van ‘De Wijngids‘ waarin 400 wijnen komen te staan die de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Om tot de 400 wijnen te komen, moeten de heren de nodige wijnglazen wegtikken om een zo eerlijk mogelijke wijngids te maken. 4000 wijnglazen om precies te zijn! Aangezien een fles wijn na drie slokken gooien (lees: hartstikke!) zonde is, zijn Wijnbareigenaren Anita Boezaard en Wim Wiersma van wijnbar Shiraz op het idee gekomen om de wijnen voor iedereen toegankelijk te maken. Het resultaat: vijf dagen lang genieten van 4000 wijnen en onbeperkt proeven. En daar houdt The Daily Dutchy wel van. Proost op het goede doel!

Nice to know

Ik hoor je denken: waar haal je in vredesnaam 4000 wijnen vandaan? Gelukkig ondersteunt wijnbar Shiraz het evenement. Zo kun jij je aan het einde van het evenement ook een echte Master of Wine noemen. Handige tip: regel een BOB!

Good to know

Het Masters of Wine evenement wordt van dinsdag 25 juni tot en met zondag 30 juni gehouden bij The College Hotel Amsterdam, Roelof Hartstraat 1. Van dinsdag tot zaterdag kun je van 19:00 tot 23:00 uur genieten van de wijnen en op zondag van 16:00 tot 20:00 uur.

Doordat de bodem van de fles anders snel in zicht komt, zijn er 350 tickets per dag beschikbaar. Voor €25 kun je al genieten van de diverse wijnkeuze en onbeperkt proeven. Tickets koop je hier!

Op welke dag ga jij naar het Masters of Wine evenement?

Bron beeld: Unsplash, Giphy

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!