In de Agenda | Festival ‘Masterly The Hague’ in Den Haag

Leven als een royal, wie wil dat nou niet? Een hofdame of heer die je op de voet volgt en waar je alleen maar met je vingers hoeft te knippen voor een glaasje bubbels. Het leven met blauw bloed lijkt ons bij The Daily Dutchy fantastisch en met het Festival ‘Masterly The Hague’ in Den Haag lijkt onze droom uit te komen. Schrijf 19 tot 22 september groot in je agenda en vergeet je kroon niet! 

In de agenda - festival 'Masterly The Hague' - The Daily Dutchy

Festival ‘Masterly The Hague’

Op naar Den Haag! Dan wordt er, naast uiteraard Prinsjesdag, namelijk een ander koninklijk evenement georganiseerd: het festival ‘Masterly The Hague‘. De monumentale panden aan de Lange Vijverberg worden omgetoverd tot een expositie van kunst en waar Dutch designers los zijn gegaan op hun muze: een historische schilderij uit de Gouden Eeuw.

Het festival wordt voor de tweede keer gehouden in Den Haag en heeft, door het succes van de vorige keer, een extra locatie. Het ooit zo bekende Restaurant Royal aan Lange Voorhout zal namelijk tijdens het festival zijn deuren weer openen. Ook zullen alle zalen helemaal in thema zijn alsof je midden in een koninklijk feest bent beland. Van portretten van prinsen aan de muur tot uitgedoste dames en extravagante gedekte tafels. Hoe leuk is dat?

In de agenda - festival 'Masterly The Hague' - The Daily Dutchy

Speciaal voor het festival ‘Masterly The Hague’ hebben diverse ontwerpers fonkelende juwelen, luxe tassen, Idyllische aardewerken en goudleren kamerschermen ontworpen. Onder andere Hester van Eeghen, Fransje Killaars en zelfs iemand van adel, genaamd Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme, heeft hier aan bijgedragen.

Ook zal er een collectie van kunstverzamelaar Dr Abraham Bredius en schilder Cornelis Kruzeman aanschouwt kunnen worden. Deze historische schilderijen zullen gecombineerd worden met werk van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen die dit speciaal hebben gemaakt voor het festival. Het is dus zeker een festival met een gouden randje!

Nice to know

Kunstliefhebbers kunnen hun hart zeker ophalen tijdens het festival, want er wordt een schilderij getoond dat nog nooit eerder het daglicht heeft gezien. De Haagse schilder Jan ten Compo schilderde dit schilderij 250 jaar geleden en hing voor kort nog in Paleis Huis Ten Bosch! Inderdaad, het Haagse Paleis van de koninklijke familie. Tijdens het festival kun je dit stukje pracht met eigen oog aanschouwen.

Good to know

Wil jij dit bijzondere festival ook bezoeken? Noteer dan 19 tot 22 september groot in je agenda. Het festival zal plaatsvinden in het Museumkwartier in de Lange Vijvenberg en Lange Voorhout. Kaarten zijn al beschikbaar en koop je hier.

Ga jij dit festival in Den Haag bezoeken? 

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!