In de Agenda | International Pizza Day

Tegenwoordig is er overal wel een “speciale” dag voor, maar International Pizza Day moet uiteraard wel even in het zonnetje gezet worden. Save the date, want 16 februari mag jij ontbijten, lunchen en dineren met je favo pizza’s. Heb je ook zo’n zin in een pizza Calzone!? Néééé niet zo’n gewonen. De beste pizza’s eet je natuurlijk in Italië, maar ook hier in Nederland ben je op de juiste plek bij veel adressen. Waar je moet zijn volgens The Fork? Dat lees je hier! 

10x Pizza’s klappen in Nederland op International pizza day

YamYam, Amsterdam

Pizzeria YAMYAM is al jarenlang een fenomeen in Amsterdam.In het gezellige West De kan iedereen genieten van heerlijke houtskooloven gebakken authentieke pizza’s. Ga voor de Pizza YamYam met de befaamde truffelsaus. Tip: Als de zon schijnt is het heerlijke vertoeven op het zonnige terras waar je tot de late uurtjes heerlijk kunt tafelen met een Italiaans wijntje. Oja, vergeet de Scroppino niet!

Burrata – Den Haag

Aan het Goudregenplein in Den Haag vind je restaurant Burrata. Zoek je het ‘thuisgevoel’ bij het dineren? Dan ben je bij Burrata aan het juiste adres. Slow Food is een belangrijk begrip bij dit restaurant, waarbij er rekening wordt gehouden met ‘Good, clean and fair food’.

La Lotta Pizza – Utrecht

‘Van Bodem tot Bord’ is een project van La Lotta en Food for Good. Op het menu staat de oeroude Pinsa Gourmet, een pizza die zich onderscheidt van de reguliere pizza door de luxe toppings en een deeg dat door een uniek rijpingsproces en maximale hydratatie tot stand is gekomen. Dit maakt deze pizza rijk aan voedingsstoffen en low carb. Naast de Pinsa Gourmet serveert LaLotta ook reguliere pizza’s. Elke pizza is ook verkrijgbaar in een glutenvrije of volkoren variant. En last but not least: er wordt voornamelijk gewerkt met ingrediënten van eigen Utrechtse bodem.

Ook hier eet je lekkere pizza's: Bar Spek.

Osteria en pizzeria Andiamo – Rotterdam

Pizzeria Andiamo ligt in het prachtige gebied Delfshaven in Rotterdam. Onze favoriet: de pizza Andiamo met truffel, Italiaanse worst, porcini en olijfolie. Buon appetito!

Da Verdi – Eindhoven

Aan de Leliegracht in Amsterdam vind je restaurant de Luwte. Verras je date met een avondje uit en vergeet niet het ‘Flexible chocolate’ dessert te proberen.  Je weet wat ze zeggen; de liefde gaat door de maag.

Tomato – Maastricht

Deze hippe pizza- en pastabar is te vinden in de bekende Koestraat in Maastricht. Tomato serveert simpele Italiaanse gerechten van hoge kwaliteit zonder al te veel poespas. Het is een heerlijke plek om naartoe te gaan na een dagje winkelen in Maastricht. Doordeweeks kun je er terecht voor diner en in het weekend ook voor lunch.

Padrino’s – Den Bosch

Gelegen aan het mooiste stukje van ‘s-Hertogenbosch: op de kop van de Korte Putstraat en in het verlengde van de kathedraal. Hier wordt de Bossche gastvrijheid en de bourgondische inslag kundig gemixt met ‘il gusto del paese più bello’. Probeer de Calzone Padrino’s en je wil nooit meer iets anders!

Trattoria Paini – Leiden

Trattoria Paini in Leiden is een authentieke Italiaanse Trattoria in Leiden die je niet mag missen als je in de buurt bent. Alle pizza’s worden hier iedere dag vers bereid in de open keuken waar ze enkel werken met verse producten. Let’s go!

Pizza Beppe – Amsterdam

Pizza Beppe Quatro is het eerste restaurant in Nederland dat wordt geaccepteerd door de ‘Associazione Verace Pizza Napoletana’. Dat betekent dat de pizza’s die uit deze keuken komen op de authentieke Napolitaanse wijze worden bereid. Hier eet je de lekkerste pizza’s, niets meer, niets minder. En als je vegan bent, sla dan zeker de ’vegan uno’ niet over.

O’Pazzo, Rotterdam

Eén van de bekendste pizzeria’s van Rotterdam en volgens velen ook de beste. Hier ga je even terug naar het oude Napoli en serveren ze je heerlijke knapperige pizza’s uit de welbekende ‘octopus’ houtoven van O’Pazzo. Delizioso!

Welke pizza is jouw favoriet!?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.