In de agenda | RYPP Wijnfestival Rotterdam 2019

Het RYPP Wijnfestival in Rotterdam zal dit jaar plaatsvinden van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni. De derde editie van het welbekende festival zal zowel op als aan het water zijn en dat is erg bijzonder. Een must visit voor iedereen die nog niet naar dit wijnfestival is geweest. Bijzijn is meemaken! Ben je nieuwsgierig geworden naar het evenement? Lees dan gauw verder!

Tijdens het RYPP Wijnfestival kun je genieten van de allerlekkerste wijnen, culinaire gerechten en verrassende live-acts. Vervelen is er niet bij, want er is genoeg te doen. Kom samen met je vrienden of met je lief en maak een spetterend begin van jouw zomer.

Voor de echte wijnliefhebber

Er komen ongelooflijk veel verschillende soorten wijnen aan bod tijdens het RYPP Wijnfestival. Van de bekende klassiekers tot aan nieuwe exotische wijngebieden. Je kunt meer dan 150 verschillende soorten wijn proeven. Mocht je niet zo dol zijn op wijn, kun je ook terecht voor bier of non-alcoholische dranken. Voor degene die echt interesse hebben in wijn is het mogelijk om een workshop te volgen in het zogeheten ‘Proefpaviljoen’. Tijdens deze workshops leer je om wijn te proeven als een professional.

Een culinaire ontdekkingstocht

Naast alle lekkere wijnen zullen Rotterdamse chefs hun gasten voorzien van allerlei culinaire gerechten. Elke dag worden er exclusieve menu’s samengesteld, wat betekent dat geen enkele dag hetzelfde is. Naast gerechten zullen er ook verschillende hapjes en snacks te verkrijgen zijn, zoals oesters en kazen. Dit allemaal onder genot van live performances op de achtergrond waarbij Dj’s de beste muziek draaien.

Nice to know

RYPP staat bekend om haar unieke locaties. Dit is maar liefst de derde editie van het welbekende wijnfestival en dit jaar zal het zowel op als aan het water plaatsvinden. De organisator noemt Het Drijvende Paviljoen de thuishaven van RYPP. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de Erasmusbrug.

Good to know

Via de website van het RYPP Wijnfestival kun je tickets kopen. Voor de snelle beslissers zijn er nu in beperkte oplage ‘Vroege Oogst’-tickets verkrijgbaar. ‘Late Oogst’-tickets kosten €9,50 en aan de deur betaal je €15,00 (beperkt beschikbaar). De prijzen zijn inclusief servicekosten en een eigen wijnglas, die je krijgt bij binnenkomst. Het RYPP Wijnfestival zal plaatsvinden aan het Drijvend Paviljoen en kade in Rotterdam.

Op welke dag ga jij het RYPP Wijnfestival bezoeken?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved