In de agenda: Stiletto Run Haarlem 2016

Hoge hakken. We all love them. Maar, even eerlijk nu, meiden onder elkaar. Eigenlijk is vooral het moment dat ze ’s avonds uit gaan erg fijn. Toch? Stiekem? Stel je voor dat je een sprintje moet trekken op je hoge hakken. Dat klinkt… pijnlijk. Maar ook als hilarisch en heel veel fun! Tijdens de Shopping Night Haarlem op zaterdag 11 juni organiseert de Colette Sol Foundation een Stiletto Run. Vrouwen én mannen hollen 100 meter op hoge hakken voor het goede doel, de stichting Free a Girl. Meer weten over dit leuke, maar ook serieuze event? Lees dan snel verder!

stiletto

Alle lopers doneren 5 euro om mee te doen. De opbrengst van de run gaat 100% naar Free a Girl. Deze stichting strijdt tegen vrouwenhandel en zet zich in om meisjes en vrouwen uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen jaren heeft Free a Girl onder andere bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.700 meisjes uit bordelen.

Het is de eerste keer dat dit evenement in Haarlem georganiseerd wordt. De organisatie vindt het vooral belangrijk dat mensen meedoen om plezier te maken en tegelijkertijd geld in te zamelen en aandacht te genereren voor het goede doel.

Good to know
Dit bijzondere wedstrijdje vindt plaats op zaterdagavond 11 juni om 21:00, op de Grote Markt. Jij neemt je mooiste hakken mee. En je komt er niet gemakkelijk vanaf, de minimale hakhoogte is 9 cm. Even oefenen dus. Huppelen mag overigens ook. Heb je geen hoge hakken? No excuses. Op de dag zelf kun je nog stiletto’s huren. Ze zijn beschikbaar tot en met maat 47. Ook voor de mannen dus.

So, boys and girls. Let’s do this! Klaar voor de start? Af!

Dit artikel is geschreven door Fleur Griffioen. Bron: Stiletto Run Haarlem

Bron beeld: Stiletto Run Haarlem, Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved