In de spotlights | Belgische zangeres Selah Sue

Vandaag zet The Daily Dutchy onze Belgische buurvrouw Selah Sue in het zonnetje! Deze girl crush is sing en songwriter en verbaast je met haar heerlijke sound. Ergens schuilt in haar een ware Bob Marley… Lees snel verder en word net als The Daily Dutchy fan en leer haar kennen!

Selah Sue beter bekend bij haar vrienden en familie als Sanne Putseys is afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Leefdaal. Op het moment is Selah Sue 25 jaar (geboren 3 mei 1989) en super succesvol met haar muziek. Met haar 1,63m, geweldige kapsel en haar dijk van een stem en talent blijft ze je verbazen. Haar muziek valt onder de genres Reggae, Soul, Funk en Jazz. Naast zingen begeleidt ze zichzelf met haar gitaar en naast Bob Marley schuilt er dus ook een ware Jimy Hendrix in haar. Ze heeft onder andere al opgetreden op Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz.

Open over mentale gezondheid

Selah Sue is een voorbeeld voor veel mensen. Niet alleen met haar muziek, maar ook met de manier hoe ze in het leven staat. Sinds haar achttiende is ze namelijk depressief en slikt ze antidepressiva. In 2014 in het programma ‘Reyers Laat’ gaf de zangeres een openhartig interview over haar depressie. Voor veel mensen is het namelijk lastig om over depressie te praten. Wij kijken uiteraard tegen haar op, omdat we met The Daily Dutchy ook open spreken over mentale gezondheid en hier proberen het stigma en het taboe te doorbreken.

Luister snel mee naar een paar heerlijke en mooie nummers van haar.

Op het moment is Selah Sue met haar band on tour! The Daily Dutchy heeft uiteraard even een kijkje genomen wanneer ze bij ons op bezoek komt…
– Paaspop Festival: 3 april Schijndel Nederland
– Pinkpop Festival: 13 uni Landgraaf Nederland
– Caprera: 31 juli Openluchttheater Bloemendaal Nederland

Wat vind jij van Selah Sue?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookInstagram en Pinterest!

X The Daily Dutchy X

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.