TDD’s Food Week | Voor het eerst weer op het terras & Ramen bij Otemba!

The Daily Dutchy houdt van eten en van gezelligheid. In TDD’s Food Week delen wij dan ook al te graag waar en wat wij gegeten en gedronken hebben de afgelopen week. Zo werden wij deze week onder andere uitgenodigd bij Door74 voor een bijzondere cocktailtasting en genoten wij bij new kid on the block; Otemba Ramen, van uiteraard ramen! 

“Horeca, wat hebben wij jullie gemist!”

Flat white to go bij White Label

Als je het mij vraagt drink je hier één van de betere bakkies pleur van Amsterdam. Precies op de goede temperatuur, mooie latte-art, fijne vibe. Hier hebben ze de deuren nog gesloten gehouden en is het alleen nog mogelijk aan het raam te bestellen. Smaakt de koffie zeker niet minder op!

Voor het eerst weer het terras op bij Radijs

Pohhhh wat was dat genieten. Het eerste tapbiertje in de zon op het terras aan het water bij Radijs. Beter smaken ze niet. Hier genoten we van de Lellebel van De Eeuwige Jeugd.
De portie bitterballen inclusief blaar op mijn gehemelte maakte de sfeer af en helpt me nu nog steeds herinneren aan deze fijne middag. Uiteraard op 1,5 meter afstand…

New kid on the block: Lunchen bij Hick’s

Zelfs zonder toeristen is deze straat nog “druk”. Op uitnodiging hebben wij geluncht bij het nieuwe zaakje Hick’s. Ze zijn pas open sinds 1 juli 2020. Hier vind je een mix van vintage en chique en kun je de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Comfort food met een Amerikaans tintje. Wij kozen voor het broodje pastrami en de eggs florentine met zoette aardappelfrietjes en truffelmayo. 

Private Cocktail Tasting bij Door74

Op uitnodiging gingen wij op de proef bij Door74, de speakeasy cocktailbar van Amsterdam, waar je normaliter maar lastig binnenkomt. Speciaal voor deze rare tijden hebben ze een te gekke cocktailavond voor bezoekers op de kaart gezet. Voor €65 per persoon word je helemaal in de watten gelegd, met verrassende cocktails en bijpassende kleine hapjes. Een onvergetelijke avond voor cocktailliefhebbers en ook zeer leerzaam als je het ons vraagt. Het barpersoneel heeft namelijk extra tijd voor jou en weet al je vragen te beantwoorden. Uiteraard even reserveren van te voren!

Vers van de pers: Otemba Ramen

Eindelijk, eindelijk, eindelijk konden we terecht bij Otemba Ramen aan de Kinkerstraat. Na lang wachten en tegenslagen (lastig om in deze tijd een nieuwe zaak te openen) zijn ze open. Een nieuwe en extreem hippe ramentent, waar al je wensen uitkomen. Echt een aanwinst als je het ons vraagt en wij voegen hem ook zeker toe aan onze hotspot ramenlijst ,waar je in Amsterdam ramen kunt eten. Ook een grote aanwinst is dat je hier kunt aanschuiven aan een groot terras. We komen hier zeker terug!

Waar moeten wij volgende week eten, drinken en koffietjes klappen? Laat het ons weten! 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserve