The Daily Dutchy test | Temper

Het Nederlandse bedrijf Temper ken je waarschijnlijk nog niet, maar daar komt vandaag verandering in. Temper is dé online marktplaats waar jij leuke opdrachten vindt, zonder tussenkomst van een uitzendbureau. Oftewel jij bepaalt zelf waar, wanneer en voor welk tarief je werkt. Het enige wat Temper hierbij doet is jouw koppelen aan een klus bij leuke bedrijven en dit netjes afhandelen. The Daily Dutchy’s Vivian deed de test. Benieuwd naar haar ervaring met Temper? Lees dan snel verder!

fb-afbeelding-temper

Temper dus. Geen uitzendbureau, maar wel een goede bemiddelaar tussen vraag en aanbod. Denk hierbij aan verschillende horecagelegenheden en bijvoorbeeld events. Nooit saai, want je kunt telkens bij een ander bedrijf werken als je dat wilt. En ook nog eens een toegankelijk bedrijf, waar jij zelfstandig je geld verdient. Ik hoor je denken… Zelfstandig!?

Ja, bij Temper werk jij voor jezelf. Oftewel je bent je eigen onderneming, freelancer en doet dus je eigen aangifte. Een btw-nummer heb je hier wel voor nodig, maar ook dat is zo gepiept. Eenmaal ingeschreven en je kunt aan de slag als Temper.

Maar wat zijn dan de voordelen? Bij Temper sta jij centraal. Vind jij opdrachten bij jou in de buurt die bij je passen. Je bepaalt zelf waar, wanneer  en voor welk tarief je aan de slag gaat. Geen minimumloon dus, want jij regelt zelf je zaken.

Zo ging The Daily Dutchy’s Vivian dus ook aan de slag via Temper. Want, naast The Daily Dutchy heeft ze ook altijd in de horeca gewerkt en kan hier af en toe nog best de tijd voor vinden. Tevens is het ook mooi meegenomen voor de afwisseling en het verdient zeker leuk.

Eenmaal ingeschreven bij Temper gaat het als volgt. Je maakt een profiel aan, kiest hierbij een top foto van jezelf en je vindt meteen een overzicht van leuke klussen bij jou in de buurt. Je kunt zelfs aangeven wanneer je wilt werken, of niet. In het overzicht zie je de verschillende klussen staan, het uurtarief wat je daarbij betaald krijgt en natuurlijk de verwachte uren die je werkt. Erg overzichtelijk en in een oogopslag vind je zo een klus die bij je past.

ml047

Vivian zag dan ook een leuke klus bij ’T Nieuwe Kafé op De Dam en schreef zich hierbij in. Eenmaal ingeschreven moet je nog even afwachten op een goedkeuring en de klus is voor jou. Kun je onverhoopt toch niet die dag werken? Dan kun je tot 24 uur van te voren netjes afmelden en is er niets aan de hand.

In de briefing staat duidelijk wat er van je wordt verwacht. Kleed je dus ook volgens afspraak, meld je bij de aangegeven persoon en doe natuurlijk uitstekend je best. Dit verliep voor Vivian allemaal prima en zo heeft ze die dag erg hard gewerkt.

Eenmaal klaar met de klus, kun jij je uren invullen via Temper en een registratie doorvoeren. Hierbij geef je tevens voor eventueel toekomstige Tempers het bedrijf een aantal sterren. Zo wordt ’T Nieuwe Kafé ook aantrekkelijker voor andere Tempers. Tevens geeft het bedrijf jou ook een aantal sterren mee voor jouw eigen profiel. Zo ben jij populairder voor bijvoorbeeld een klus bij een ander bedrijf. Hoe meer sterren, hoe geliefder je bent bij opdrachtgevers en je dus meer kunt verdienen!

Als je het ons vraagt een erg fijn bedrijf om hier en daar bij te klussen en nieuwe bedrijven te leren kennen. En het leukste moment is natuurlijk wanneer jij je bankrekening checkt na de betaling! Dit ontvang je namelijk al na 3 dagen.

Good to know
Klinkt dit voor jou als muziek in de oren en wil je zelf aan de bak bij Temper? Schrijf je dan vooral hier in!

Was jij al bekend met Temper?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.