Dutch Brand | ZOET HOUT Design

Het upcoming Nederlandse sieradenlabel ZOET HOUT Design ken je waarschijnlijk nog niet, maar daar komt vandaag verandering in. ZOET HOUT is opgericht door Annemiek Davy & Merel Rozendaal, twee ambitieuze en jonge product designers die met een enorme passie sieraden ontwerpen met gebruik van natuurlijke materialen. We like! Met de ontwerpen van ZOET HOUT willen de dames zich onderscheiden van de eentonige vormgeving. Lees snel verder en maak kennis met dit leuke merk!

collagezoethout

The Daily Dutchy’s Vivian is al fan en kreeg van ZOET HOUT een leuk kerstcadeautje! Mooie en betaalbare sieraden, die er inderdaad iets anders uitzien dan standaard. ZOET HOUT design is dan ook ontstaan vanuit het gebrek aan opvallende producten binnen de sieraden branche.

Sieraden gemaakt met hout!

Daarbij heeft ZOET HOUT als missie: Het ontwikkelen van originele ontwerpen die gebaseerd zijn op de nieuwste trends. In de vorm van duurzame ontwerpen gemaakt met natuurlijke materialen die de vormgeving uiten. Het eigen ontwerp, betrokkenheid bij het productieproces en persoonlijk contact spelen daarbij een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het merk.

zoethoutdesign

De sieraden zijn anders door het design en de materialen. Zo worden de figuurtjes aan de 925 sterling zilveren kettinkjes gemaakt van hoogwaardig berkenhout afkomstig van de Fijnhout houthandel, gevestigd bij de Houthavens te Amsterdam. Puur Hollandse en duurzame productie dus!

De combinatie met het hout en zilver maakt het sieraad stoer, elegant, waardevol en uniek. Daarbij heeft ZOET HOUT leuke ontwerpen: van een origami plane tot een origami bird, die onze Vivian draagt.

Good to know

Aangeraden wordt om de sieraden niet in contact te laten komen met water. Het zilver kan hier echter wel tegen en kun je oppoetsen als dit nodig is. Echter kan het hout beschadigen als het vocht opneemt. Zonde dus! De kettinkjes verschillen in prijzen tussen de €35,95 en €39,95 en zijn te koop via de webshop en verschillende winkeltjes in Nederland. Momenteel hebben de dames negen ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Houd ZOET HOUT dus in de gaten als je de collectie graag ziet groeien…

zoethoutketting

Helaas is ZOET HOUT Design zover wij weten gestopt en zijn de sieraden niet meer beschikbaar. Erg jammer!

Wat vind jij van de kettinkjes van ZOET HOUT Design? 

Bron: ZOET HOUT Design
Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.