10x Gezonde granaatappel weetjes

Oorspronkelijk staat granaatappel bekend als symbool voor gezondheid. Vroeger gebruikten de Indianen een granaatappel zelfs als geneesmiddel. Soms wordt de deze fruitsoort ook wel de ‘Chinese Appel’ genoemd. Tot op heden is de healthy granaatappel nog steeds populair fruit. Door het eten van de pitjes krijg je namelijk heel veel voedingsstoffen binnen. Benieuwd naar meer fijne en gezonde weetjes over de granaatappel? Lees dan snel verder, want The Daily Dutchy vertelt je het graag!

granaatappel gezond

#1 Ontstekingen

Het is logisch dat je van elke fruitsoort een lekker sapje kunt maken, zo ook van de granaatappel. Uit onderzoek is gebleken, dat dit sap het meest efficiënt is als het aankomt op het bestrijden van ontstekingen. Daarnaast bevat het zeer krachtige antioxidanten en bevat het suikers die ontstekingsremmend werken.

#2 Gebit

De enorme hoeveelheid van antibacteriële eigenschappen die de healthy granaatappel bevat, helpt plaque en bacteriën te bestrijden van het gebit. Door plaque en diverse soorten bacteriën die in de mond komen kan er tandbederf en tandvleesaandoeningen ontstaan.

#3 Cholesterol

Men weet dat een te hoog cholesterolgehalte niet goed is voor de gezondheid. In de pitjes zitten bepaalde gezonde voedingsstoffen. Zo vind je een bepaald enzym die voorkomt dat je cholesterol te hoog wordt. Dit enzym wordt ook wel paraoxonase genoemd.

#4 Gewrichten

Uit onderzoek is gebleken dat dit fruitstuk zulke krachtige eigenschappen en voedingsstoffen bevat, dat het kan voorkomen dat de gewrichten schade kunnen oplopen.

#5 Vezels

Evenals het voldoende binnenkrijgen van vocht en vitaminen, is het ook van groot belang om een bepaalde hoeveelheid vezels binnen te krijgen. Door er alleen al één te eten krijg je driekwart van de vezels binnen die je dagelijks nodig hebt. Het binnenkrijgen van voldoende vezels is niet alleen goed voor de stoelgang, maar ook voor het krijgen van een verzadigd gevoel. Wij zijn fan van deze voedingstoffen in granaatappel!

#6 Huid

In een eerder artikel vertelden wij jullie al dat je niet te lang de huid mag blootstellen aan zonlicht. De antioxidanten die granaatappel bevat beperkt de kans op huidschade door Uv-stralen. En alsof dat al niet genoeg is, bevorderen de antioxidanten ook de productie van collageen.

#7 Ziekte

Uit onderzoek is gebleken dat granaatappel borstkankercellen kan vernietigen. Het schijnt zelfs dat granaatappel de nieuwe productie van borstkankercellen kan tegengaan. Of dit echt waar is weten wij niet.

#8 Malaria

Eerder werd al genoemd dat granaatappel in het verleden werd gebruikt als geneesmiddel. De voornaamste reden waarom het als geneesmiddel werd gebruikt is vanwege haar zeer krachtige eigenschappen en antioxidanten.

#9 Bloed

Wanneer er bloedstolsels in het lichaam ontstaan kan het schadelijk zijn voor het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een hartinfarct of het krijgen van een beroerte. Granaatappel helpt om het bloed te verdunnen waardoor de kans op bloedstolsels kleiner wordt.

#10 Zuurstof

Geloof het of niet, maar granaatappel verhoogt de zuurstof in het bloed. De desbetreffende antioxidanten die aanwezig zijn zorgen ervoor dat de cholesterol wordt verlaagd. Wanneer er meer zuurstof in het bloed komt, wordt de doorbloeding door het lichaam beter.

Wist jij dat de granaatappel zo super gezond is?

Bron: Optimale Gezondheid

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

Granaatappel gezond – healthy granaatappel – granaatappel weetjes – voedingsstoffen

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedYara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.