Sommige mensen nemen bepaalde dingen wel erg serieus. Neem nou bijvoorbeeld mensen met een gezonde levensstijl. Niet alleen letten zij heel erg goed op hun voeding, sommigen moeten letterlijk niets hebben van ‘ongezond’ eten. Je zou dus bijna kunnen stellen dat deze mensen geobsedeerd zijn met hun gezondheid. Wij vertellen je graag aan de hand van zeven signalen, dat jij te obsessief bezig bent met je voeding en dus eigenlijk ‘ongezond’ bezig bent!
#1 Gezond
Wanneer je jouw levensstijl omgooit en clean begint te eten, heeft dit zowel op je geest als op je lichaam een positieve uitwerking. Niets is zo fijn als bevestiging krijgen van anderen voer hoe goed je bezig bent en hoe goed je eruitziet, nietwaar? Als je dan ineens voedingsmiddelen voorgeschoteld krijgt waarvan je weet dat er ongezonde voedingsstoffen inzitten, haal jij je neus hiervoor op. Onthoud dat je best weleens mag ‘cheaten’ en jezelf iets lekkers mag geven.
#2 Onrust
Je vasthouden aan een bepaald dieet of bepaalde voedingsmiddelen die je wel en niet mag eten is van groot belang. Wanneer dingen anders gaan dan verwacht of je je niet strikt weet te houden aan het desbetreffende voedingspatroon, kun je hierdoor onrustig worden in je hoofd. Je was namelijk net zo goed bezig en een fout begaan kan daarom uitpakken als een ramp. Althans, in je hoofd. Want in werkelijkheid valt het natuurlijk allemaal wel mee.
#3 Je eigen eten
Je slaat bepaalde gerechten over en maakt gelieve jouw eigen gerecht klaar. Zo weet je tenminste welke producten erin worden verwerkt en wat eraan wordt toegevoegd. Als ontbijt breng jij jouw eigen pakje yoghurt en schaaltje met fruit mee en als lunch heb jij je al super goed voorbereid door een verse salade te maken.
#4 Schuldgevoel
Wanneer iets niet uitpakt zoals jij dat graag zou willen, voel je je ontzettend schuldig tegenover jezelf. Denk bijvoorbeeld aan stiekem snoepen of als je een dag minder dan normaal hebt doorgebracht in de sportschool. Voor jouw gevoel heb je jezelf dan tekortgedaan en ga je volgende week extra trainen en nog beter letten op je voeding.
#5 Supplementen
Sinds jouw gezonde levensstijl staan jouw keukenkastjes natuurlijk vol met gezonde voedingssupplementen. Denk bijvoorbeeld aan biologisch eten, zogeheten light-varianten van diverse soorten voedingsmiddelen, maar bovenal gezonde voedingsmiddelen. Het is moeilijk om iets ongezonds tussen jouw eten te vinden, want in jouw keuken zie je enkel dingen die een en al gezond zijn voor je.
#6 Doelen
Het is goed om voor jezelf doelen op te stellen, maar probeer wel realistisch te blijven. Sommige mensen kunnen niets anders dan vooruitdenken en willen per se die ene doel zien te behalen binnen een bepaalde tijd. Werk niet te hard, maar gun je lichaam en geest ook even wat rust.
#7 Sociaal leven
Tja, als je geen vrienden hebt die niet net zo goed bezig zijn als jij, is het moeilijk om samen dingen te gaan doen. Jouw vriend eet zo nu en dan in de middag iets ongezonds, terwijl jij gelieve een salade voor jezelf maakt. Kan toch? Maar probeer jezelf daarom niet af te zonderen. Je hebt nou eenmaal mensen die een andere levensstijl hebben, maar dat betekent niet dat zij niet bij jou passen.
Hoe gezond is jouw obsessie met gezondheid?
Dit artikel is geschreven door Jamy Kok
Bron: Inlovewithhealth
Bron beeld: Pixabay
Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!
X The Daily Dutchy X
© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved