7x Stoppen met zuivelproducten

Zuivelproducten zijn niet meer weg te denken uit onze boodschappenlijst. Sommige mensen vinden boter op brood niet lekker en je hebt zelfs mensen die geen melk lusten. Hier kijken wij soms toch raar van op, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo vreemd is. The Daily Dutchy knows best en wij zochten daarom voor jullie zeven dingen uit die er met je lichaam gebeuren als je stopt met zuivelproducten. Lees gauw verder!

melkthumb

#1 Gewichtsverlies

Roomboter en melk zijn heerlijk, maar kan ervoor zorgen dat je iets voller wordt. Er is dus niks mis mee met af en toe roomboter te vervangen door gewone boter, bijvoorbeeld gedurende het bakken van een overheerlijke cake. Als je met een bepaald zuivelproduct mindert zal je merken dat je binnen een maand een kilo kwijt zal zijn. Ideaal, is het niet?

#2 Gewichtstoename

Oeps… Misschien toch niet zo’n goed idee om zuivelproducten uit je voedingspatroon te halen. Er is een mogelijkheid dat je zuivelproducten vervangt door andere koolhydraten en dat kan nog wel eens ervoor zorgen dat je aankomt. Lekker tegenstrijdig met het eerste punt één…

#3 Make-up

Afhankelijk van de persoon in kwestie, kan zuivel voor een slechtere huid zorgen. Melk bevat namelijk hormonen die vergelijkbaar zijn met testosteron waardoor eventueel acne kan ontstaan. Wanneer je minder melk zou drinken, merk je al gauw genoeg dat je huid rustiger wordt en dit is allemaal maar prettig voor jezelf. Weg met al die make-up waarmee je je oneffenheden verbergt!

#4 Allergie

Zuivel verhoogt de productie van slijm en hierdoor worden allergische reacties opgewekt. Er is een oplossing om minder last te krijgen van je allergie en dat is minder zuivelproducten te gebruiken.

#5 Spijsvertering

Een opgeblazen gevoel of een rommelende maag is alles behalve prettig. Veel mensen hebben er last van en het schijnt dat als je wat mindert met zuivelproducten, dit gevoel minder wordt.

#6 Minder goede spijsvertering

Tja, moeten we nou wel zuivelproducten gaan schrappen of niet? Want als je stopt met bijvoorbeeld yoghurt, krijgt je lichaam een tekort aan gezonde maag bacteriën. Ook zal je een opgeblazen gevoel krijgen als je yoghurt vervangt door een sojavariant.

#7 Spinazie

Iedereen weet dat spinazie rijk is aan calcium en dus ontzettend goed is voor je lichaam. Mocht je toch ervoor kiezen om zuivelproducten te vervangen, denk dan bijvoorbeeld aan het eten van (meer) soorten groente. Groenten zoals broccoli, spinazie en boerenkool zijn rijk aan calcium.

Wist jij dat zuivel dit effect op je lichaam kan hebben?

Bron: Womenshealth – Gezond-en-nu

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved