6x De lekkerste tapas eten in Nederland

Iedereen is gek op tapas. De Spaanse hapjes zijn perfect voor tijdens de lunch, de borrel of een uitgebreide selectie tijdens het diner. Een leuke manier op de shared-dining trend op zijn best uit te voeren. Maar waar eet je het beste tapas in Nederland? Samen met The Fork zijn we op onderzoek gegaan. Dit zijn de 7 beste tapas-restaurants van Nederland om tapas te eten!

tapas-restaurants beste tapas van Nederland

Pikoteo – Amsterdam

Pikoteo, gelegen in de Amsterdamse Zeeheldenbuurt, is een gezellige plek aan het water. Piko-wat? Picotear betekent om te snacken en dat is wat je hier uitstekend kunt doen. Inspiratie voor de kleine gerechten om te delen komen vanuit verschillende street food stands in Spanje, Zuid-Oost Azië en Zuid-Amerika. Reserveer een tafel op het terras en geniet van een tapa in de ene en een glas wijn in de andere hand van het mooie uitzicht.

Adres: Houtmankade 9 te Amsterdam

Barzza – Den Bosch

Op de hoogte blijven van de nieuwste gastronomische trends? Schuif dan eens een avondje aan bij dit hippe tentje in Den Bosch. Barzza serveert naast traditionele Spaanse tapas ook creatieve gerechtjes buiten de kaart om. De chef uit Barcelona creëert deze wisselende gerechtjes boordevol liefde speciaal voor jou!

Adres: Stoofstraat 5-11 Den Bosch

tapas-restaurants beste tapas van Nederland

Boca Bar Kitchen Tapa – Haarlem

Boca is de wereldse tapasbar in het centrum van Haarlem. Hier bestel je naast de authentieke Spaanse ook Italiaanse en zelfs Aziatische tapas. Deze fantastische locatie is te vinden aan het Spaarne met uitzicht op de gracht. Je waant je echt op vakantie op deze prachtige locatie. En de overheerlijke hapjes maken de avond compleet.

Adres: Spaarne 40 Haarlem

Bubbles & Bites – Roermond

Bij Bubbles en bites kun je terecht voor tapas in een modern jasje. Nog inspiratie nodig voor een originele date night uit? Bubbles & Bites komt met een ‘menu to adore’ vol met een selectie van heerlijke warme en koude tapas om te delen. Bestel een glas bubbels erbij en je bent good to go.

Adres: Bakkerstraat 26

Limon – Den Haag  

Een van de oudste tapas-restaurants van Nederland is Limon in Den Haag aan de gezellige Denneweg. Hier kom je voor een portie traditionele Spaanse tapas. Vergeet daarbij vooral niet de heerlijke sangria te bestellen… Sí sí sí!

Adres: Denneweg 39A Den Haag

De Bodega – Oss

Bodega betekent zoiets als proeflokaal in het Spaans. En laat dit nu precies hetgeen zijn wat dit restaurant in Oss wil uitstralen. Alles staat hier in het teken van op en top bourgondisch genieten. Van en aperitief met oesters tot aan het uitgebreide dessert word je ondergedompeld in het beste dat hun internationale keuken te bieden heeft. Een favoriet onder de tapas-restaurants van Nederland!

Adres: Heuvel 40 Oss

tapas-restaurants beste tapas van Nederland

Welk tapasrestaurant ontbreekt er volgens jou in dit rijtje? Laat het ons weten!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

tapas eten – tapas-resraurants – beste tapas van Nederland

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Iris Custers

Heeft een voorliefde voor alles wat met eten en drinken te maken heeft, geniet stiekem van tuinieren en is altijd wakker te maken voor kaas!