In de agenda | Hier vier je in Nederland St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day is van oorsprong een Ierse feestdag. Dit jaar mag ook Nederland eraan geloven! Op 17 maart proost niet alleen Ierland met pullen Guinness, maar ditmaal mogen wij ook ons glas heffen om deze fantastische feestdag te vieren. En zoals het hoort wordt elke feestdag goed gevierd. Enkele steden in ons koude kikkerlandje doen hieraan mee en wij van The Daily Dutchy hebben alle hoogtepunten voor jou op een rijtje gezet. Lees gauw verder!

Elk jaar op 17 maart wordt St. Patrick’s Day gevierd in Ierland. De van oorsprong Ierse feestdag staat bekend om zijn vriendelijkheid. Dit jaar willen wij Nederlanders laten zien dat het er in Nederland net zo leuk aan toe kan gaan! Diverse (hoofd)steden worden groen gekleurd in het weekend van 16 tot en met 18 maart. Pullen Guinness, muziek en een en al gezelligheid zijn de kernwoorden van deze feestdag.

DEN HAAG – Get yer green on!

Den Haag is wederom het kloppende groene hart van St. Paddy’s Day festiviteiten in Nederland. In samenwerking met O’Casey’s Irish Pub dansten en dronken er vorig jaar maar liefst 12.000 (Neder-)Ieren op de Grote Markt. En dat aantal groeit elk jaar harder dan klavertjes op een warme lenteochtend. Dit gratis event wordt daarom terecht een van de grootste Ierse invasies van het Europese vasteland genoemd.

AMSTERDAM – Green light district

Geen St. Paddy zonder parade. In het licht van de global greening (pun intended) organiseert Tourism Ireland de eerste groenverlichte Amsterdamse fietsparade op 13 maart. Als een groene rivier stroomt de parade door de stad met als start- en eindpunt het Museumplein. De parade eindigt om 20:30 dus dat geeft nog genoeg tijd om even te proosten met een pul Guinness in een van de vele Ierse pubs zoals The Tara of The Old Bell.

Aanmelden voor de parade en een gratis groen LED-pakket kan hier.


AMSTERDAM – Er is meer dan alleen bier

Er valt nog veel meer te zeggen over de Ierse cultuur dan alleen maar feestjes en Guinness. En dat leer je allemaal bij het jaarlijkse St. Patrick’s Day Festival op 15, 16 en 17 maart in Amsterdam. Van workshops tot seminars en dansoptredens tot kookcursussen. Allemaal onder begeleiding van muziek en Guinness – het blijven natuurlijk wel Ieren. Koop hier je tickets.

EINDHOVEN – Groen de gekste!

De Eindhovenaren zijn nog maar net hersteld van hun carnavalskater maar het volgende feestje staat alweer voor de deur. Ze zijn hier ten slotte niet vies van een beetje schmink en wat gekke hoedjes. In Eindhoven drink je Guinness bij O’Shea’s, luister je naar live folkbands en eet je een menu vol Ierse specialiteiten.

GRONINGEN – Grunn kleurt groen

De global greening heeft ook het noorden van ons land bereikt. Grunn kleurt groen en viert St.Paddy’s Day feestelijk mee. Een bodempje van echte Ierse stoofpotten leg je bij The Cabin om vervolgens de avond af te toppen met een paar (lees: veel) pullen Guinness bij O’Malley’s en O’Calleigh’s.    

Slainté!

Nice to know

Van 16 tot en met 18 maart proost niet alleen Ierland op de Ierse feestdag St. Patrick’s Day, maar ook wij Nederlanders mogen onze pullen Guinness heffen! Vergeet niet om deze drie dagen met een klavertje of een groen vinkje te markeren in jouw agenda. Wij verzekeren je dat het een groot feest gaat worden!

Good to know

Amsterdam, Den Haag, Groningen en Eindhoven zijn de steden die dit jaar meedoen aan St. Patrick’s Day. Het verschilt per stad waar het feest precies zal plaatsvinden.

Waar ga jij dit jaar St. Patrick’s Day vieren?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.