DE PROEFFABRIEK | De cultuur haven van Veghel

Afgelopen weekend is The Daily Dutchy door Visit Brabant uitgenodigd om de leukste hotspots en bezienswaardigheden te bezoeken in het “kei” gezellige Brabant. De Proeffabriek, de naam zegt het eigenlijk al, laat je kennismaken met verschillende producten. Erg leuk om je hier te laten inspireren op het gebied van eten en drinken en jonge ondernemers te ontdekken, die je graag het Bourgondische leven laten proeven. Benieuwd naar de Proeffabriek? Lees dan snel verder!

Historie

De Proeffabriek bevindt zich in het gebouw de Noordkade op het CHV-terrein in Veghel. Het is een historische, industriële locatie met een rijke geschiedenis. Het pand is gebouwd in de 20e eeuw en diende vroeger als voedingsmiddelenindustrie. Veghel stond bekend als het centrum van transport. Met behoud van de uitstraling van dit historische gebouw, is het terrein toch volop in ontwikkeling gegaan. Momenteel is het een centrum waar je kunst, cultuur en ontspanning kunt terugvinden, maar waar je ook terecht kunt voor je boodschapjes.

Verschillende ondernemers

De Proeffabriek is een organisatie van diverse ondernemers die exclusiviteit willen uitstralen met hun eigen product. De bedrijven proeven en beproeven samen. Je kunt hier van alles beleven, zien en natuurlijk het belangrijkste proeven!

Op een rijtje welke bedrijven je vindt in De Proeffabriek:  

  • Pieperz Friettent – Voor de lekkerste frietjes!
  • Jumbo Supermakt – Geloof ons, dat dit één van de mooiste supermarkten is die je ooit gezien hebt!
  • Voets Specialistenhuis – Volg de geur van de vers gebrande noten, die jou leidt naar de winkel, wat echt een eldorado is voor de ware fijnproevers.
  • Noord Coffee Roasters – Om te genieten van een lekker bakje koffie aan de bar of om je eigen gebrande koffie mee naar huis te nemen!
  • Kookkunts Tinks – Opzoek naar handige keuken spulletjes? kom dan snel een kijkje nemen bij onze Tinks.
  • Bakkerij Van Leur– Het ‘ wereldberoemde’ worstenbroodje proef je hier!
  • Uw Bierspecialist – Het Walhalla voor bierliefhebbers.
  • Wine 2 Proof – Kennismaken met lekkere wijntjes doe je hier!
  • Dis Teun – Laat je bij ons verrassen door creatieve culinaire versnaperingen.
  • Schouten Distillery – Kom eens lang voor een heerlijke Gin of whiskey, proost!

Nice to know

Lijkt het jou leuk om een wijn of bier proeverij mee te maken? Of ben je een echte chocolade freak, maak dan bijvoorbeeld je eigen Bonbons! Benieuwd?  Neem dan even een kijkje op de site en wie weet zit er een leuke activiteit voor je tussen.

Good to know

De proeffabriek biedt verschillende excursies en workshops aan, zo hadden wij een heerlijke lunch plus rondleiding gekregen. Zo word je bekend gemaakt met nieuwe merken en diverse producten wat wij erg interessant vonden.

Openingstijden:

Maandag tot en met donderdag 10:00 – 18:00
Vrijdag 10:00 – 21:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 12:00- 18:00

De Proeffabriek kun je vinden op De Verlengde Noordkade 18, in Veghel

Veel proef plezier in De Proeffabriek!

Dit artikel is geschreven door Melissa Bos

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève / Visit Brabant

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved