5x Trendy technologische ontwikkelingen in de horeca

In de tijd van nu is technologie niet meer weg te denken uit ons systeem. Het maakt ons leven niet alleen een stuk makkelijker (nooit meer verdwalen zonder Google Maps!), maar zorgt ook voor een hele nieuwe beleving. De horeca is dan ook zeker niet achtergebleven met alle ontwikkelingen en website TheFork heeft de meest bijzondere trends op een rijtje gezet. Van eten uit een 3D-printer tot vliegende drankjes: het bestaat allemaal! 

The Daily Dutchy technologische ontwikkelingen (2)

1. Ober, mag ik een tablet?

Mocht je geen sociaal dier zijn, dan is de tablet jouw nieuwe beste vriend geworden. Dit wordt Near Field Communication Technologie genoemd waarbij het bestelproces via een tablet gaat. Er komt geen ober aan te pas en binnen een mum van tijd heb jij jouw eten op tafel.

Ook kun je meer informatie vinden wanneer je de code van jouw lievelingsgerecht op de menukaart scant. Voortaan zijn alle ingrediënten geen geheim meer voor jou!

https://thedailydutchy.com/2019/02/27/6-redenen-om-meer-peulvruchten-te-eten/

2. Drinking from the ceiling

Head’s up! Obers zijn helemaal verleden tijd nu er ook drones worden ingezet als bediening. Een hele goede oplossing voor bijvoorbeeld het personeelstekort in de (Amsterdamse) horeca aangezien er veel minder mensen hoeven ingezet te worden.

In Italië zijn ze al een stap verder en zijn er zelfs al restaurants die gebruik maken van een echte robot ober. Het ontkomt je aan niets en het enige waar je op moet letten is dat je geen drinken over de beste man gooit. Maar ja, als dat het enige is!

3. Geprint eten

3D-printer zijn voor ons geen onbekend terrein meer. Je kunt er namelijk van alles mee maken: auto’s, een T-rex bot en tegenwoordig ook eten. Jazeker, in Nederland is er namelijk al een restaurant die hier gebruik van maakt. Restaurant Smink in het Friese Wolvega gebruikt de printers om verschillende elementen van gerechten te printen. Geen zorgen, want in de cartridges zit geen inkt, maar echte ingrediënten!

The Daily Dutchy technologische ontwikkelingen (1)
Boter uit de 3D-printer bij Restaurant Smink

4. Cocktail time met Robot mechanica

Dit is een gevalletje ‘wil-ik-thuis-hebben’; de robotarm die jou voorziet in cocktails. Ideaal voor in de keuken! Deze robotarm tapt en creëert op eigen kracht het perfecte drankje en geeft meteen een hele show weg.

5. Op de automatische (sushi-)piloot

Niet alleen aan de voorkant in het restaurant worden robots gebruikt, ook in de keuken vind je ze terug. Zo bestaan er hypermoderne wokpannen die zelfstandig de ingrediënten ronddraaien en verhitten. En bestaan er zelfs sushi-makers die binnen een paar seconde jouw favoriete Japanse rijstgerecht klaarmaken.

The Daily Dutchy technologische ontwikkelingen

Gelukkig zijn er altijd nog mensen nodig om alles op smaak te maken en de perfecte receptuur voor de gasten te ontwikkelen. Maar deze technische snufjes maakt het zeker een stuk makkelijker!

Wat vind jij van deze technische ontwikkelingen in de horeca? 

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!