Hotspot | Gerechten van Dennis Kuipers bij MOER in Amsterdam

View Gallery
6 Photos
Hotspot | Gerechten van Dennis Kuipers bij MOER in Amsterdam
moerrivierkreeftje

Hotspot | Gerechten van Dennis Kuipers bij MOER in Amsterdam
moerrabarberdessert

Hotspot | Gerechten van Dennis Kuipers bij MOER in Amsterdam
moergerechtje

Hotspot | Gerechten van Dennis Kuipers bij MOER in Amsterdam
moereend

Hotspot | Gerechten van Dennis Kuipers bij MOER in Amsterdam
moer

Hotspot | Gerechten van Dennis Kuipers bij MOER in Amsterdam
moertuinen

Voor iedereen die bekend is met fine dining in Amsterdam, heeft vast weleens bij restaurant MOER gegeten. Hier staan ze bekend om succesvolle samenwerkingen met chefs en een heerlijke menukaart waarbij biologische en lokale producten een grote rol spelen. Deze keer is het de beurt aan Michelinsterrenchef en SVH Meesterkok Dennis Kuipers om zijn signatuur gerecht in de stijl van MOER klaar te maken. The Daily Dutchy mocht langs om als eerste te proeven! Benieuwd? Scroll dan naar beneden! 

Culinair genieten bij MOER

Restaurant MOER is natuurlijk al een groot begrip onder fine dining kenners, maar voor de leken onder ons een kleine samenvatting. Het restaurant zit gevestigd in een voormalig bandenwisselstation van Michelin en heeft Amsterdam kennis laten maken met biologisch genieten van heerlijk lokaal eten waarbij de culinaire ervaring net zo belangrijk is als de smaak en uitstraling van het eten. Kortom: een restaurant die hoog op je lijstje moet! Honger naar meer informatie? We hebben al eerder over deze Amsterdamse hotspot geschreven en je leest het hieronder!

MOER X DENNIS KUIPERS

Restaurant MOER heeft het deze keer over een andere boord gegooid en is voor het eerst in zee gegaan met een Michelinsterrenchef. Deze eerste editie van deze combinatie was het de eer aan Dennis Kuipers. Een Michelinsterrenchef in hart en nieren, die zijn signatuur gerecht volledig in de stijl van Moer heeft gemaakt. Het welbekende ‘Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend’. Dat klinkt toch al hartstikke smakelijk?

Het 6-gangen diner bestaat uit zes heerlijke gerechten waarbij no waste en biologische producten een grote rol spelen. We like! Het gerecht van Dennis Kuipers is het vierde gerecht van de zes gerechten in totaal. Chef-kok Dirk Mooren heeft hierop de andere gerechten toegepast, wat zorgt voor een uitgebreid menu met smaakvolle gerechten die perfect passen bij het seizoen.

Het gerecht van Kuipers, Anjou duif ‘au sang’ Imperial, bestaat uit ingelegde bramen, eendenborst, ‘drop’ van de Forono bier en saus van het karkas met eendenlever. Dit fijne gerecht heeft een duurzame make-over gekregen en is volledig biologisch gemaakt. Zeker de moeite waard om te proberen dus!

Nice to know

Bij elk gerecht van het Chef’t menu is een bijpassend wijnarrangement die goed aansluit bij het eten. Bestaand uit witte, rode en zelfs een enkele natuurwijn, gepresenteerd door een ervaren sommelier waardoor je gerecht een hele culinaire beleving krijgt. Een Bob regelen is dus handig voor de terugweg!

Good to know

Chef’s menu met de toevoeging van Dennis Kuipers is tot en met 10 juni te verkrijgen. Het zes gangen diner kost €60,00 en het speciaal wijnarrangement €45,00. Reserveren is mogelijk via de site van restaurant MOER!

Wanneer ga jij het gerecht van Dennis Kuipers proeven bij MOER? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!