Hotspot | Restaurant Poppe in Zwolle

Restaurant Poppe Zwolle (6)
View Gallery
4 Photos
Hotspot | Restaurant Poppe in Zwolle
Restaurant Poppe Zwolle

Hotspot | Restaurant Poppe in Zwolle
Restaurant Poppe Zwolle (3)

Hotspot | Restaurant Poppe in Zwolle
Restaurant Poppe Zwolle (2)

Hotspot | Restaurant Poppe in Zwolle
Restaurant Poppe Zwolle (1)

Zwolle, de hanzestad met de prominente Peperbus, de bruisende binnenstad en de gracht die de stad nog meer siert. Met een historische binnenstad kan het ook niet anders dat er nog her en der restaurants te vinden zijn die al jaren een groot begrip in Zwolle zijn. Restaurant Poppe is hier een goed voorbeeld van. The Daily Dutchy’s Jaimy bracht een bezoekje en vertelt waarom jij vandaag nog moet eten bij dit authentieke restaurant!

Restaurant Poppe Zwolle (6)

Al drie generaties Restaurant Poppe

Gevestigd in een voormalig hoefsmederij vind je Restaurant Poppe. Bekend bij iedere Zwollenaar en is al sinds de 17e eeuw gevestigd bij de Luttekepoort. Door de jaren heen heeft het pand dienst gedaan als huisvestiging van scherprechter en beul, heeft het verschillende eigenaren gehad en is het in 1866 uiteindelijk in handen gekomen van familie Poppe. Dit was destijds een hoefsmid familie. Sindsdien zit het restaurant al in drie generaties van de familie en was het in 1976 een belangrijke hoefsmid van de stad.

https://thedailydutchy.com/2019/08/13/7x-koffie-drinken-in-zwolle/

Terug naar nu, want nu is het restaurant nog steeds belangrijk voor de stad. Het restaurant heeft nog steeds de inrichting als een hoefsmid en sieren er bij binnenkomst hoefijzers de muren. De inrichting is verfijnd en gaat het contrast goed samen met het robuuste van de hoefsmid. Dit sluit ook aan op de menukaart die invloeden uit de Franse keuken heeft.

“Op zijn Zwols”

 

Restaurant Poppe maakt uitsluitend gebruik van mooie en verse producten die ze gebruiken bij het bereiden van eigentijdse gerechten. De menukaart is voor iedereen wat wils en vind je er een fijne balans tussen bekende gerechten met een ‘Zwols‘ tintje en nieuwetijdse gerechten. Bij Poppe hanteren ze á la carte en kun je kiezen uit verschillende menu’s; zoals het menu van de smid (met verse ingrediënten uit de omgeving) en een menu dat gebaseerd is op seizoensproducten.Met een drie, vier of vijf-ganger diner is honger als een paard dus zeker handig! 😉

https://thedailydutchy.com/2019/02/04/dagje-in-eigen-land-zwolle/

The Daily Dutchy loves surprises dus hebben wij ook gekozen voor een verrassingsmenu van de smid. Dit bevatte een vijf-gangen diner die een goede balans was tussen vis, soep en vlees. Dit is zeker aan te raden wanneer je openstaat voor nieuwe dingen en een restaurant goed wil leren kennen. Zo kregen wij een amuse van zalm met mierikswortel, een pompoensoep met gefrituurde asperge, een truffelrisotto met varkenswang, een herten-entrecôte en als dessert een cheesecake met mouse en ijs van de rubycacoa (jum!)

Het restaurant bevat een wijnkelder waar volop keuze is en staat het personeel paraat om je te voorzien van aansluitende wijnen. Ook heeft het restaurant verschillende wijnen ook open en worden de rode, witte en rosé wijnen goed vertegenwoordigd. Tijdens ons diner hadden wij een divers aanbod van wijnen uit landen als Frankrijk, Australië en Amerika. Heel verassend en niet meteen onze eerste keus, maar goed aansluitend bij de gerechten die wij kregen.

Nice to know

Naast smakelijk dineren, is het ook mogelijk om een feest te organiseren bij restaurant Poppe. Op de bovenverdieping heb je namelijk een ‘huiskamer’ en een ‘gelagkamer‘. Wanneer je dus een paard in de gang hebt of in beslotenheid wilt dineren, is dat ideaal! Geschikt voor groepen van 15 tot 30 personen (huiskamer) of 10 tot 16 personen (gelagkamer) voor zowel privé als zakelijk.

Good to know

Restaurant Poppe vind je aan Luttekestraat 66 in Zwolle. De keuken gaat op dinsdag tot en met vrijdag vanaf 12:00 uur open voor lunch. Vanaf 17:00 uur kun je aanschuiven voor het diner. Dineren kun je 7 dagen in de week doen.

Ga jij bij deze Zwolse hotspot langs?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jaimy Boer

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!