Hotspot | TOZI in Amsterdam

Yes! Amsterdam is weer een internationale hotspot rijker. Grote favoriet Tozi Restaurant & Bar heeft namelijk haar deuren geopend in het bruisende Amsterdam Oud-Zuid. Met de Italiaanse cultuur die zowel het restaurant als de menukaart overneemt, komt genieten hier zeker aan de orde. The Daily Dutchy vertelt je waarom jij vandaag nog naar deze hotspot moet gaan. Andiamo!

The Dail Dutchy Tozi

Tozi Restaurant & Bar in Amsterdam

Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen werd het hoognodig tijd voor chef-kok Maurilo Molteni en senior restaurant-manager Stefano Meloni om een tweede locatie te openen. En dit keer niet in Londen, maar gewoon in Amsterdam Oud-Zuid! Met uitkijk op de Koningslaan, de Willemsparkweg en het Vondelpark in de buurt kun jij dus heerlijke Italiaanse klassiekers verorberen.

https://thedailydutchy.com/2018/11/01/hotspot-italiaan-cinema-paradiso-amsterdam/

Tozi, dat in het Venetiaanse dialect ‘een groep vrienden’ betekent, is geïnspireerd op de Italiaanse eetcultuur en vind je dit zowel terug op de menukaart als de inrichting. Gerechten worden uitsluitend geserveerd met Italiaanse passie en persoonlijkheid en wordt er gebruik gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten. Alles komt uit de buurt en zelfs de huisgemaakte limoncello heeft citroenen uit de Amalfi kust.

The Dail Dutchy Tozi

Bij het restaurant serveren ze Cicchetti (lees: sjiketti), dit zijn kleine gerechten die worden gedeeld met een groep vrienden of familie. Ze kernmerken zich als eenvoudig gerecht, maar altijd met een verassende wending. Hoogtepunten van de menukaart, en waar bij ons het water in de mond loopt, zijn ravioli van Buffalo ricotta met zwarte truffel, Spianata met gegrillende aubergines, gerookte pancetta en ricco en de Rigatoni ”Carbonara”. Laatstgenoemde is een gerecht waar chef Luca (die van origine uit Rome komt) al zijn passie en liefde in heeft gestopt.

The Dail Dutchy Tozi

The Dail Dutchy Tozi

Oh, en ben jij net zo’n gin & tonic fanaat als wij? Aan de bar kun je terecht voor heerlijke cocktails en wijnen. Met maar liefst keuze in acht verschillende gin & tonic met ieders een vleugje Italia kun je hier dus ook prima vertoeven. Ook bestaat de wijnkaart uitsluitend uit Italiaanse wijnen. En dat klinkt ons als muziek in de oren!

Nice to know

Wil jij niet met je mond vol tanden staan zodra er een ober jouw bestelling komt opnemen, excuseer je dan even naar het kleine kamertje. Op de gabinetto (toilet!) zullen namelijk Italiaanse lessen te horen zijn zodat jij iedereen onder de tafel kunt lullen! Tip: Bottiglia di vino is een fles wijn. Altijd handig om te weten. 😉

Good to know

Tozi Restaurant & Bar vind je op Koninginneweg 34-36 in Amsterdam. Het restaurant is elke dag geopend en heb je de mogelijkheid om in het restaurant te lunchen en te dineren. Kijk voor de specifieke openingstijden op de website van Tozi. 

Wanneer ga jij op zijn Italiaans genieten bij Tozi? 

Bron beeld: Tozi

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!