In de Agenda | Dutch Sustainable Fashion Week

Het najaar is hét seizoen van de mode en vliegen de welbekende Fashion Weeks ons om de oren. Naast de reguliere shows die alleen in de grote steden zijn, zal er in oktober voor de zesde keer Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) gehouden worden. Met onderwerpen als circular fashion, waste reduction en (new textile) innovation kun je van 4 tot 13 oktober verschillende activiteiten doen op het gebied van duurzaamheid. Van closet sales tot een heuse modeshow; The Daily Dutchy vertelt je waar jij DSFW het beste kunt vieren.

The Daily Dutchy DSFW (1)

1. DSFW X Tommy Driesen – Amsterdam

Stylist van de sterren, Tommy Driesen, heeft de handen ineengeslagen met duurzaamheid en zal de show openen met zijn debuutcollectie. Het resultaat: een modeshow met maar liefst 40 stuks die volledig gemaakt zijn van gebruikte stoffen en kleding die hij in de loop van de jaren heeft verzameld. Met deze inspirerende collectie laat hij zien dat mode en duurzaamheid prima met elkaar kunnen en dit ook glamorous kan zijn.

Waar: Amsterdam
Datum: 3 oktober

2. Vintage markt – Enschede

Ben jij nog op zoek naar een unieke tas? Of een kek jurkje die niemand anders heeft? Ga dan in het weekend van 5 tot 6 oktober naar Enschede. In Concordia, een theater in de binnenstad van Enschede, heeft Jasmijn Miltenburg een vintage collectie geselecteerd waarbij kwaliteit en authenticiteit voorop staat. Zowel mannen en vrouwen kunnen hier terecht en zullen er diverse prachtstukken te koop zijn. Van bijzondere designer pieces tot ware vintage pareltjes. Uiteraard voor een aantrekkelijke prijs!

Waar: Langestraat 56, Enschede
Datum: 5 tot 6 oktober

3. Mugfest x Chanel Trapman – Haarlem

Duurzaamheid Mugfest staat in het teken van duurzaam textiel en inspireert jou om het anders aan te pakken. Tijdens het festival worden verschillende plekken in de stad omgetoverd tot panelruimte, marktpleinen en zelfs een filmzaal. Zo zal in de Vishal een paneldiscussie plaatsvinden met Haarlemse ondernemers uit de duurzame fashion industrie, de Hoofdwacht laat de documentaire ‘The Positive Chain of Change‘ van Chanel Trampan zien en is er in Grand Café Brinkmann een Kledingruil voor dames,- heren,- en kinderkleding. Iedereen is welkom!

Waar: in de binnenstad van Haarlem
Datum: 5 en 6 oktober

4. ThingsCon Salon – Amsterdam

Neem al jouw prangende vragen mee naar de interactieve panel van ThingsCon Salon. Tijdens deze sessie zal het onderwerp Technology in Circular Fashion besproken worden en leer je alle ins en outs van de experts. Zo zijn (tweedehands) stylisten Gaspard Bos en Fako Berkers, eigenaar van Fashion For Good Brittany Burns en expert Marina Toeters aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Notitieboekjes dus bij de hand!

Waar: Antoniesbreestraat 16, Amsterdam
Datum: 9 oktober

5. DSFW X Klerezooi – Zwolle

Hanzestad Zwolle pakt uit tijdens Dutch Sustainable Fashion Week en heeft een vol programma gepland met Klerenzooi Festival. De dag begint met een Sweatshop waar modestudenten van oude kleding scrunchies zullen maken én verkopen. Verkoop je kleding tijdens de Closet Sale, breng je kleding naar het Repaircafe waar ze voor nop jouw kleding gaan maken en zit front row bij de Not Your Regular Fashion Show. Kortom, een dag vol toffe activiteiten!

Waar: De Nieuwe Markt, Zwolle
Datum: 12 oktober

Waar ga jij Dutch Sustainable Fashion Week vieren? 

Bron beeld: Unsplash 
Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!