In de agenda | Fashion Statements in Het Amsterdam Museum

Terwijl ons kikkerlandje weer haar winterse temperaturen nog met regelmaat laat zien, hebben wij nieuws waar je het een stuk warmer van krijgt. Dit voorjaar presenteert het Amsterdam museum een tentoonstelling genaamd Fashion Statements. Hier gaat geheid jouw modehart sneller van kloppen! Wij van The Daily Dutchy zijn in elk geval reuze enthousiast en vertellen jou hier graag meer over. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Tot en met 8 september kun je Fashion Statements bewonderen in het Amsterdam Museum. Mode en identiteit van vroeger en nu staat hierbij centraal. Er zijn ruim 75 historische kostuums te bewonderen. En alsof dat al niet genoeg is kijken zes hedendaagse ontwerpers met een eigentijdse blik naar alle klederdracht.

Mode met een bijzondere boodschap

In de tentoonstelling Fashion Statements worden historische kostuums en hedendaagse mode bij elkaar gebracht. Van streetwear tot high end fashion, je kan het je zo gek nog niet bedenken. Er zijn meer dan 75 verschillende soorten kledingstukken en schoenen te bewonderen uit begin achttiende eeuw tot begin twintigste eeuw. Naast mode bewonderen kun je ook leren van alles wat je om je heen ziet. Bij elk kledingstuk wordt uitgelegd welk statement ermee werd gemaakt.

Eigentijdse modeontwerpers

Maar liefst zes eigentijdse modeontwerpers geven hun kijk op de kledingstukken die het Amsterdam Museum tentoonstelt. In de documentaire die je kunt bekijken zie je Ninamounah, Art comes First, Patta, Karim Adduchi, Marga Weimans en Bas Kosters spreken. Daarnaast hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de tentoonstelling en tonen zij ieder drie eigen outfits die een hedendaagse boodschap uitdragen. Deze moderne fashion statements van de desbetreffende ontwerpers worden naast de reguliere tentoonstelling van het Amsterdam Museum gepresenteerd. Je kunt dus twee prachtige tentoonstellingen bewonderen op een dag!

Nice to know

Voor degene die nog niet bekend is met de zes modeontwerpers is hier een kleine toelichting. Art Comes First zal een al en over kleur gaan, Patta is straattaal voor ‘schoen’ en zal – hoe kan het ook anders – over schoenen gaan, Karim Adduchi laat graag zien hoe je je heupen kunt accentueren door middel van kleding en Studio Ninamounah sluit zich daar in principe mooi bij aan door de vormen van het lichaam te accentueren. Marga Weiman laat volume zien en Bas Kosters laat zien dat je never nooit too far kunt gaan met kekke printjes.

Good to know

Je kunt de tentoonstelling Fashion Statements vanaf 18 april tot en met 8 september bewonderen in het Amsterdam Museum. Het Amsterdam Museum is gevestigd aan de Kalverstraat 92 te Amsterdam.

Voor welke ontwerper ga jij naar Fashion Statements?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X