In de Agenda | Internationale chocolade dag

Alle zoetekauwen van Nederland, gris de agenda maar uit je tas. Op vrijdag de dertiende is het namelijk weer tijd voor internationale dag van de chocolade en kun jij je weer ongegeneerd volstouwen met heerlijke chocolade. Ben jij ontzettend bijgelovig en wil je liever niet de deur uit? Gooi dan maar wat extra zout over je schouder want met het lijstje van The Daily Dutchy wil je deze heugelijke dag zeker buitenshuis vieren!

The Daily Dutchy Internationale chocoladedag

1. THE DUCHESS  – Amsterdam

Ben jij klaar voor een explosief dessert? THE DUCHESS’ befaamde Chocolate Explosion is alles wat de naam doet vermoeden. Een smaakexplosie van chocolade in je mond en een letterlijke explosie op het bord. Wij kunnen niet wachten!

2. Persijn – Amsterdam

Voor de chocoladeliefhebbers is dit signature dessert van Persijn, geserveerd in de vorm van een geldmunt, een echte must-eat. Dit overheerlijke nagerecht telt namelijk zeven verschillende chocoladetexturen en wordt afgemaakt met verfijnde VOC-specerijen. Dus reken maar uit: een smaakcombinatie waar je u tegen zegt. Jum!

The Daily Dutchy Internationale chocoladedag (1)

3. Blooming Hotel – Bergen

Ben jij zo bijgelovig dat je zout het liefst met vaatje en al over je schouder gooit omdat scherven geluk brengen? Ontvlucht deze dag dan bij Blooming Hotel in Bergen. Kom tot rust in het hotel en maak de dag af met het bijzondere chocolade dessert uit het restaurant. De ingrediënten zijn ietwat raar, ik noem een aardbei met witte chocolade, rucola én krokante yoghurt, maar na een enkele hap ben jij in chocolade dromenland.

4. Gallery61 – Den Haag

Dankzij Gallery61 is het helemaal niet erg om fever te hebben. Hun chocofever is namelijk de fijnste koorts die je ooit zult hebben. Ja, zelfs op vrijdag de 13e. Bij Gallery61 weten ze van ieder gerecht een waar kunstwerk te maken, en zo ook van hun brownie. Het dessert bestaat uit een brownie van Meneer Chocolade, kersen, pecannoten en tot slot kokosyoghurt

https://thedailydutchy.com/2019/09/04/in-de-agenda-festival-masterly-the-hague/

5. MOMO Restaurant, Bar & Lounge – Amsterdam

Zet vrijdag de bloemetjes buiten bij MOMO Restaurant, Bar & Lounge. Dit bloemige chocoladedessert met een heerlijke seizoenmousse en natuurlijk ijs staat garant voor een unieke chocolate experience! Bijna te mooi om op te eten – maar zo lekker dat je niet anders kan. En kijk wat een plaatje! 

The Daily Dutchy Internationale chocoladedag (4)

6. Foodhallen Amsterdam

Maak een feestje van internationale dag van de chocolade en bezoek Petit Gâteau in de Foodhallen van Amsterdam. Kies uit de heerlijke gerechten zoals chocolate mud cake, chocolate chip cookies, chocolademacarons en kleine gebakjes in, jawél, chocoladesmaak en eet je bijgeloof weg. Kun je niet kiezen? Neem er gerust twee (of drie). Het is tenslotte maar één keer per jaar chocoladedag.

7. Kanarie Club – Amsterdam

Internationale dag van de chocolade begin je uiteraard met een chocolade ontbijt. En dat gaat helemaal goed komen met de nieuwste ontbijtkaart van de Kanarie Club. Hier vind je onder andere wentelteefjes van duivekater met Nutella, frambozencoulis, verse aardbeien en hazelnoot. Alleen nog een glas chocolademelk erbij en jouw dag kan niet meer stuk!

8. Bardak – Amsterdam

Babka, een zoete gistcake met chocolade, is een traditionele Oost-Europese lekkernij die erg geliefd is in de Israëlische keuken. Een stapje dichter bij huis is Bardak in Amsterdam waar je deze zoetige snack kunt proeven. Het recept is afkomstig van de chef’s oma en gaat generatie op generatie door. Kortom, dit moet je proeven!

The Daily Dutchy Internationale chocoladedag (2)

9. &Moshik – Amsterdam

Tweesterrenchef Moshik Roth reisde de wereld over voordat hij restaurant &moshik opende. Voor dit bijzondere dessert liet hij zich inspireren door de architectuur van Japan en bouwde hij zijn versie van een traditioneel Japans huis. Met als belangrijkste bouwsteen: chocolade. Tja, wat betreft chocolade is the sky the limit

10. Hop & Stork – Amsterdam

Bij Hop & Stork kan jij je geluk niet op. Hier vind je ambacht en passie terug in elk stukje chocolade. Proef het scala aan smaken tijdens de decadente High Chocolate. Ruby chocolate, blondchocolate met stukjes florentine, pure chocolade met pistache. Het is opeenvolging van zoetigheid waar je dolgelukkig van wordt. En degene met wie je dit deelt natuurlijk ook.

Waar ga jij internationale chocoladedag vieren? 

Bron beeld: Unsplash
Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


    

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!