10x de lekkerste kaasfondue restaurants in Nederland

Er zijn tijdens de gure winterdagen weinig dingen waar je ons gelukkiger mee maakt, dan met een kaasfondue. Gezellige vrienden en goed glas wijn erbij en wij zeggen: niks meer aan doen. Om je een handje op weg te helpen waar jij deze winter aan kunt schuiven voor een overheerlijke kaasfondue, hebben wij de lekkerste kaasfondue restaurants in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht voor je verzameld.

lekkerste kaasfondue restaurants

Amsterdam

#1 Café Bern

Als ze ergens weten hoe je een goede kaasfondue bereidt, dan is het wel bij Café Bern. En dat is gezien de Zwitserse naam natuurlijk ook geen toeval, want als ze ergens goed zijn in kaasfonduen, dan is het natuurlijk wel in Zwitserland. Naast kaasfondue kom je hier ook voor een heerlijke Entrecôte, steak of spaghetti.

Nieuwmarkt 9, Amsterdam

#2 Kaasbar

Uiteraard mag ook de Kaasbar niet in het rijtje van kaasfondue restaurants in Amsterdam ontbreken, want hoe kan het ook anders dan dat je bij de Kaasbar ook terecht kunt voor een kaasfondue. Van maandag tot en met donderdag kun je hier aanschuiven voor heerlijke handgemaakte kaasfondues, die geserveerd worden met een bijpassende selectie van crudité en stokbrood. Tel hier de sfeervolle inrichting bij op en je snapt waarom de Kaasbar niet in het overzicht van lekkerste kaasfondue restaurants mag ontbreken. Er bevindt zich trouwens ook een vestiging van de Kaasbar in Utrecht.

Ferdinand Bolstraat 10, Amsterdam

#3 Smelt

Nog zo’n heerlijke kaasfondue spot in Amsterdam is het in de Negen Straatjes en aan het Westerpark gelegen Smelt. In de knusse kroeg geniet je van een heerlijke kaasfondue, gemaakt van kazen die geselecteerd zijn door niemand minder dan kaasboer Joost van de Kaaskamer. Je snapt, dat zijn niet zomaar kazen. En kaasfondue is niet het enige waar Smelt om bekend staat, want ook voor een goed glas wijn ben je hier absoluut aan het juiste adres.

Runstraat 12 / Gosschalklaan 7, Amsterdam

#4 Fondue & Fondue

Zoals de naam je al doet vernoemen is dit de place to be voor kaasfondue in Amsterdam. Daarnaast kun je bij Fondue & Fondue ook genieten van andere soorten fondue, bijvoorbeeld ook van vlees fondue of met vis! Ze noemen zichzelf de nummer één van Amsterdam, dus dat beleeft veel goeds. Je vindt dit kaasfondue restaurant vlak bij het Vondelpark, dus na het eten kun je meteen een lekkere wandeling maken!

Overtoom 415, Amsterdam

Rotterdam

#5 Café Restaurant Soif

Soif is het Franse woord voor dorst en dorst hoef je hier zeker niet te hebben. Honger trouwens ook niet, want ook hier kun je terecht voor een kaasfondue om je vingers bij af te likken. En ook de vega’s onder ons kunnen met een gerust hart bij Soif aanschuiven, want de kaasfondue is namelijk geheel vega én wordt geserveerd met verse friet. Do we need to say more?

Mathenesserdijk 438, Rotterdam

#6 Kade 4

In de zomer geniet je bij het in de Oude Haven gelegen Kade 4 van het heerlijke terras en in de winter van een overheerlijke kaasfondue. Rood wijntje erbij en de avond is compleet. En is niet iedereen in het gezelschap fan van kaasfondue? Behalve kaasfondue serveert het grand-café ook tal van andere lekkere snacks en gerechten.

Spaansekade 4, Rotterdam

#7 Eet- en biercafé Haagse Bluf

Als het aankomt op kaasfondue restaurants in Rotterdam, is Haagse Bluf een waar begrip. Dit restaurant wordt met maar liefst tien verschillende soorten kaasfondues namelijk ook wel dé kaasfondue expert van Rotterdam genoemd. Zo bieden ze onder andere de keuze uit een fondue met brie, geitenkaas, rode wijn en honing met walnoten. Alleen al bij het lezen hiervan loopt het water ons in de mond.

Haagseveer 90, Rotterdam

Utrecht

#8 Bakkerswinkel

Bij het zien van de naam Bakkerswinkel denk je wellicht niet gelijk aan een kaasfondue. Toch is niets minder waar. Tijdens de wintermaanden kun je op vrijdag- en zaterdagavond in hun vestiging aan de Wittevrouwenstraat namelijk terecht voor een heerlijke kaasfondue, waarbij je de keuze hebt uit maar liefst vier soorten kazen. Het concept, genaamd Fondue au Fromage, bevindt zich in de knusse werfkelder van het pand en is wat ons betreft de perfecte afsluiting van een koude winterdag.

Wittevrouwenstraat 2, Utrecht

#9 ‘t Oude Pothuys

Uiteraard mag ook ‘t Oude Pothuys niet ontbreken in het overzicht van de lekkerste kaasfondue restaurants van Utrecht. Kaasfondue is een echte klassieker op het menu van het aan de Oudegracht gelegen restaurant. Je kunt hier niet alleen kiezen voor een gewone, Zwitserse of Franse fondue, maar ook voor een kaasfondue met cognac en walnoten. En het leukste van alles: iedere maandagavond staat het gehele restaurant in het teken van kaasfondue, tijdens de vaste kaasfondue avond.

Oudegracht 279, Utrecht

#10 ‘t Gras van de Buren

Geen zin om veel geld uit te geven aan een kaasfondue in Utrecht? Dan ben je bij ‘t Gras van de Buren aan het juiste adres. Hier eet je namelijk voor slechts 12,50 euro een kaasfondue, voorzien van brood en groente. En ben je het daarna nog niet zat? Blijf dan lekker plakken voor een borrel, want in dit gezellige café gaat het op donderdag, vrijdag en zaterdag door tot in de late uurtjes.

Lange Jansstraat 16, Utrecht

Enjoy!

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

kaasfondue Amsterdam – kaasfondue Rotterdam – kaasfondue Utrecht

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.