Pop-up | De eerste Nederlandse Rum Room in de negen straatjes

Rum liefhebbers opgelet! Na eerdere successen van de Rum Room in Antwerpen, Hamburg en Londen heeft BACARDÍ voor het eerst haar deuren ook in hartje Amsterdam geopend. De pop-up winkel waar je in de wereld van premium rum varianten stapt en op unieke wijze kennis maakt met BACARDÍ Añejo Cuatro, Reserva Ocho en Gran Reserva Diez. En dat niet alleen… Er is uiteraard ook rekening gehouden met de aankomende feestdagen, waar je een exclusieve giftbox kunt bemachtigen, inclusief de drie rum soorten met designs ontworpen door kunstenaar Floor van het Nederend. Benieuwd naar alle ins & outs? Lees dan snel verder! 

De Caraïben in hartje Amsterdam

In de BACARDÍ Rum Room in Amsterdam kun je mede dankzij kunstenaar Floor van Nederend een extra Caraïbisch gevoel krijgen. Deze in Amsterdam gevestigde illustrator en schilder kun je wellicht herkennen door de kunst geïnspireerd door vintage stripboeken, punkcultuur en pop art en zijn eigen karakter Malvin de kat!

Thematisch beschouwt hij de natuur als een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk. Voor BACARDÍ heeft Floor drie verschillende designs gemaakt met als thema ‘AGED UNDER THE CARIBBEAN SUN’. Deze designs zijn terug te vinden op de geschenkdozen en het verpakkingsmateriaal in de Rum Room.

Añejo Cuatro, Reserva Ocho & Gran Reserva Diez

Je mocht je misschien afvragen wat hierboven staat? Maar dat zijn de drie donkere BACARDÍ rum soorten, die je onder andere vindt in de Rum Room. Dankzij de rijping in eikenhouten vaten hebben deze rum soorten een sterk karakter! De BACARDÍ Rum Room staat in het teken van deze rums. De jongste, gerijpte premium rum is BACARDÍ Anejo Cuatro van vier jaar oud. De glinsterend, goudkleurige rum heeft een honingzachte smaak, gebalanceerd met milde vanille en gebrande eik. Añejo Cuatro kun je ‘on the rocks’ drinken, maar komt het best tot zijn recht in een klassieke rumcocktail, zoals een Highball in de mix met Ginger Ale. De acht jaar oude BACARDÍ Reserva Ocho is een complexe goudkleurige rum met een diepe, gelaagde en zachte smaak van gedroogd fruit, specerijen, eik en vanille. Deze rum is geïnspireerd op een familierecept uit 1862 en was voor 7 generaties lang enkel voorbehouden voor de BACARDÍ familie zelf. De rum is perfect geschikt om puur te nippen en leent zich goed voor cocktails met allure zoals een Old Fashioned of een Old Cuban. Gran Reserva Diez heeft weer een andere expressie en is niet zomaar een oudere versie van Ocho. Diez heeft iets unieks. Neem een slokje van deze tien jaar oude rum en je ontdekt veel eik en gekarameliseerd fruit. Er zijn ook mensen die er meloen, banaan of mango in ontdekken. Deze rum drink je het beste puur, met of zonder ijsblokje.

Nice to know

Vind je net als The Daily Dutchy het werk van Floor van het Nederend tof? Dan raden wij je aan om op 11 december naar de Rum Room te komen. Van 15:00 tot 17:00 uur zal hij aanwezig zijn om iedere gekochte box te signeren en daarbij krijgen de eerste 30 klanten ook nog eens een gesigneerde, limited edition print mee naar huis!

Good to know

De Rum Room vind je in de negen straatjes aan de Oude Spiegelstraat 3 te Amsterdam. Tot en met 31 december is de winkel dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Ga jij een kijkje nemen in de eerste Rum Room van Nederland? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved
Drank
Drank