Verplicht binnen zitten? 10 tips om het te “overleven”

Flatten the curve, dat is het enige dat nu nog telt in de tijd van het Coronavirus. En hoe doe je dat? Heel simpel, zo min mogelijk contact en zoveel mogelijk social distancing. Oftewel: binnen blijven. Dit kan misschien als een straf lijken met het zonnetje die zo zit te lonken, maar is het allemaal voor een goed doel. The Daily Dutchy geeft je tips hoe jij je tijd binnen het beste kunt besteden zonder dat de muren op je afkomen. 

The Daily Dutchy

1. Een productieve werkplek

Werk jij thuis en zie je dat de komende weken niet zo zitten? Dan is het verstandig om eens na te denken over een goede werkplek thuis. Heb je nog een bureau vrij op een logeerkamer of wellicht aan de keukentafel? Met deze tips kom je in ieder geval een heel eind!

https://thedailydutchy.com/2019/09/23/6-tips-voor-een-thuiskantoor/

2. Houd je routine aan

Of je nu een paar weken vrij bent van werk of nog steeds bezig moet met werkzaamheden, probeer je normale routine aan te houden. Ook al ziet je bed er super comfortabel uit, na een paar dagen in bed te hebben gestonken ben je daar ook spuugzat van. Met een routine krijg je snel weer het ritme van je ‘normale’ leven en lijken de dagen niet zo ellenlang te duren. Tip: kleed je aan in de ochtend. Je hoeft niet compleet met make-up en schoenen achter je laptop te zitten, maar de hele dag in je pyjama zitten werkt niet bevorderlijk voor je productiviteit.

3. Maak een lijstje

Heb je zeeën van tijd nu? Mooi, tijd om eens de dingen te doen die je nog moest doen. Heb je bijvoorbeeld al je belastingaangifte gedaan? Of is je balkon toe aan een make-over? Alles waar je eerst geen tijd voor had, daar heb je nu genoeg tijd voor. Begin eens aan een lijstje en schrijf alles op wat je altijd nog wilde doen. Geeft ook meteen weer wat rust in je hoofd.

4. Bingen maar

Tijd zat dus vergeet geen Netflix-dagen in te plannen. Met het aanbod op Netflix hoef jij je namelijk helemaal niet te vervelen. Van hilarische shows van comedians van over de hele wereld tot series waar je mee aan de buis gekluisterd zit. Of heb je Next in Fashion al gezien? Alle seizoenen van Stranger Things? Misschien Sex Education? Je snapt: keuze zat!

https://thedailydutchy.com/2020/03/16/watchlist-op-netflix-de-7-leukste-series-films-en-documentaires-over-mode/

5. Stel doelen

Hoe vervelend de situatie ook is, we zitten sowieso nog een tijdje thuis. Benut je tijd daarom slim en stel doelen die jij de komende tijd wil gaan halen. Van het leren van een nieuwe taal tot het oefenen met je camera of tekenen met waterverf. Dankzij het internet heb jij alles binnen handbereik en is the sky the limit. Nouja, ik zou de hobby’s socializen of het leren organiseren van drukgezochte feestjes even achterwegen laten. Maar verder kun je alles in je laptop vinden!

6. Me-time

Geen feestjes of terrassen die op je staan te wachten dus het is nu mooi tijd voor wat me-time. Even niksen en alleen doen waar jij behoefte aan hebt. Bijvoorbeeld het lezen van een goed boek of het luisteren van een podcast. En soms kan dit ook het ontwijken van Corona-nieuws zijn. Je hoeft immers niet altijd up-to-date te zijn en mag je je telefoon best even uitschakelen.

The Daily Dutchy’s Jaimy tipt: haal je televisie uit het stopcontact en sluit iets anders aan zoals de platenspeler. Het nieuws lees je wel online en als je toch wat geluid in je kamer wil, zorgt de platenspeler daar wel voor!

7. Denk aan elkaar

Wanneer je geen symptomen hebt en toch mee wilt helpen om het virus te bestrijden, is het ook belangrijk dat we aan onze oma’s, opa’s, buren of mensen die vitale beroepen hebben denken. Meld je bijvoorbeeld aan bij een organisatie als Ready2Help en help mensen die zelf geen boodschappen kunnen doen. Of pas op de kinderen van je buurvrouw die in het ziekenhuis werkt. Together we can do it! 

En ja Brenda, dat betekent ook het vooral niet inslaan van duizend wc-rollen! 😉 Nergens voor nodig en anders blijft er niets over voor de mensen die zitten te strijden in de zorg.

8. Vergeet niet te bewegen

De sportscholen – en clubs zijn gesloten, maar dat betekent niet dat jij helemaal niet meer kunt sporten. Dankzij het wereldwijde web vind je heel eenvoudig work-outs die je thuis kunt doen of begin met een nieuwe sport zoals yoga. Het enige dat je nodig hebt, is ruimte en wellicht een spiegel om te zien of je het goed doet, maar dat is alles. Namastay inside!

Informeer ook eens bij jouw sportclub of ze misschien alternatieven bieden zoals een schema van de normale training zodat je alsnog lekker actief blijft. En daarnaast kan wandelen of hardlopen zonder mondkapje op ook geen kwaad.

9. Vergeet de eigen ondernemingen niet

Wanneer je duizend rollen pleepapier op zijn of je geen pasta meer kunt zien, is een uitstapje naar een afhaalrestaurant natuurlijk niet erg. Wanneer je dit doet, vergeet de eigen ondernemingen dan vooral niet. Hoe lekker een portie McNuggets ook klinken, de eigen ondernemingen gaan hier juist veel verlies op draaien. Bestel dus eens daar of koop waardebonnen zodat je ze later kunt helpen.

10. Het is f*cking 2020

Hoe vervelend het binnen blijven ook kan zijn, vergeet niet dat het gewoon 2020 is. Even videobellen met je vriendengroep of een appje sturen naar je oma is zo gedaan. En loop je zo ook niet de kans om iemand aan te steken of dit zelf te doen. Dus bel je moeder, FaceTime met je opa en laten we hopen dat we ze snel weer offline kunnen zien.

Kortom: handen blijven wassen, mensen vermijden en vooral binnen blijven!

Hoe ga jij de komende tijd overleven? 

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!