10 Goede redenen om te ontbijten

Je ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Mensen die graag gewicht willen verliezen, vergissen zich vaak door te denken dat het ontbijt overslaan helpt. Echter is het van groot belang om je dag te beginnen met een goede en stevig maaltijd. Door goed te eten krijgt je lichaam voldoende energie waardoor je minder snel een vermoeid gevoel hebt. The Daily Dutchy knows best en zocht daarom tien redenen uit waarom jij je ontbijt zeker niet moet overslaan!

ontbijten belangrijk

#1 Presteren

Na een goede nachtrust heb je behoefte om goed te eten. Het is van groot belang om je dag te beginnen met een ontbijt, omdat je daardoor fysiek veel beter kunt presteren dan wanneer je het ontbijt overslaat.

#2 Concentratie

Naast fysiek beter kunnen presteren, schijnt het ook dat je geestelijk veel beter presteert na het nuttigen van een goed ontbijt. Zo is je concentratie beter tijdens een belangrijk tentamen of het maken van een project.

#3 Energie

Ontbijten is van groot belang als je goed voor de dag wilt komen. Door het nuttigen van een ontbijt heb je meer energie en raak je minder snel vermoeid. Dit is prettig voor als je bijvoorbeeld besluit om te gaan sporten in de namiddag of te gaan wandelen met het heerlijke weer. Je hebt bepaalde voedingsstoffen nodig waardoor je minder prikkelbaar raakt en je lusteloos voelt. Deze dingen vermijd je door te ontbijten.

#4 Valkuil

Een van de grootste valkuilen is, wanneer je deze maaltijd overslaat, dat je sneller geneigd bent om de rest van de dag meer te eten. Je lunch wordt bijna een avondmaaltijd en je avondmaaltijd wordt zo uitgebreid dat je de rest van de avond vol bent. Hier moet je mee oppassen. Dit compenseer je door te gaan ontbijten, hierdoor neem je een ‘normale’ lunch en avondmaaltijd zonder het al te veel uit te breiden. Zo onthouden wij altijd; ‘’s ochtends vreten, smiddags eten en ’s avonds vergeten.’ 🙂

#5 Gewicht

Het verspreiden van diverse voeding zorgt voor een betere gewichtscontrole. Ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Als je een van deze dingen overslaat merk je al gauw dat je de ene maaltijd veel uitgebreider maakt, waardoor je gewicht gemakkelijker toeneemt.

#6 Snoepen

Heb je ook wel eens meegemaakt dat als je het ontbijt overslaat, je in de middag sneller geneigd bent om te snoepen? Eerder werd al gesproken over de valkuilen van het overslaan van het ontbijt. Snoepen is er daar een van.

#7 Voedingsstoffen

In een goed ontbijt zitten voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam. Deze voedingsstoffen tref je niet altijd aan in een lunch of een avondmaaltijd. Daarom is het zo belangrijk om in de ochtend te gaan ontbijten.

#8 Juiste ontbijt

Een broodmaaltijd biedt veel meer koolhydraten dan andere maaltijden. Het is daarom belangrijk om je dag te starten met brood. Een warme maaltijd is rijk aan vetten en dit is weer minder goed voor ons lichaam.

#9 Kinderen

Voor kinderen is het net zo belangrijk om te ontbijten als voor ons. Hiermee leer je ze een bepaalde voedingsgewoonte, waardoor ze aanleren dat deze maaltijd ‘normaal’ is. Het helpt kinderen ook concentreren en groeien.

#10 Gezellig

Het is veel leuker om samen met het gezin of met een paar vrienden te genieten van je ontbijt. Hierdoor krijg je ook meer zin om te eten en eet je hoogstwaarschijnlijk
(onbewust) meer. Een goed en stevig ontbijt is de manier om je dag perfect te beginnen!

Ontbijttip: The Daily Dutchy’s overheerlijke Easy, peasy frozen breakfast bowl.

Wist jij het ontbijt de meest belangrijke maaltijd van de dag is?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondheid
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved