10 Manieren om uitgerust wakker te worden

Zorgen dat je genoeg slaapt krijgt is van groot belang voor je gezondheid. Zonder voldoende slaap wordt je niet uitgerust wakker. Gemiddeld 6 tot 8 uur slaap is voldoende voor de meeste mensen. Als je minder dan 6 uur slaapt, zul je merken dat je de volgende ochtend erg vermoeid wakker wordt. The Daily Dutchy knows best en zocht manieren om uitgerust wakker te worden. Lees gauw verder als je wel wat rust kunt gebruiken!

slaapthumb

#1 Avond
De belangrijkste maaltijd van de dag is je ontbijt. Maar wist je dat ook het eten wat je de avond ervoor hebt gehad van belang is? Veel mensen weten het niet, maar het is af te raden om ’s avonds na 8 uur nog te gaan eten. Dit komt doordat je lichaam voedsel langzamer verteert in de avond. Doe je het wel, dan moet je lichaam veel moeite doen waardoor je de volgende ochtend niet volledig uitgerust bent.

#2 Piekeren
Ai… Ben jij iemand die ’s avonds in bed urenlang kan gaan zitten malen over dingen die er zijn gebeurd of wat je beter anders had moeten aanpakken? Heel normaal, maar wel erg vervelend en niet goed voor je innerlijke rust.

#3 Orde
Laatste gaven wij jullie nog tips over tien waardevolle opruimtips. Wanneer je je in een slaapkamer bevindt vol met troep, ga je je eraan irriteren. Hierdoor creëer je geen rust in je hoofd en is het moeilijk om in slaap te komen. Zorg er daarom voor dat je in een nette omgeving in slaap kunt vallen. Hierdoor kun je veel beter slapen.

#4 Ritueel
Dagelijkse routine is zeer belangrijk, wijk hier daarom ook absoluut niet vanaf. Om te beginnen is het belangrijk om dagelijks een ontbijt, lunch en een avondmaal te nemen. Maar denk ook aan de dingen die je dagelijks doet. Ben jij iemand die ervan houdt om ’s middags een boek te lezen? Doe dit dan en probeer op die manier voldoende te ontspannen.

#5 Sport
Sporten helpt erbij om je nachtrust te bevorderen. Want geef eerlijk toe: na een middag urenlang te hebben doorgebracht in de sportschool ben je na afloop uitgeput. Doordat je lichaam uitgeput raakt ben je sneller geneigd om te gaan slapen. Je zal merken dat je als een blok in slaap valt en op die manier aan de vaste hoeveelheid uren slaap komt. Ideaal!

#6 Cafeïne
Een echte koffieliefhebber? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk ook een vaste routine wat het nuttigen van een verse kop koffie betreft. Zoals je weet zit koffie boordevol cafeïne. Het is daarom sterk af te raden om voor het slapen gaan een kop koffie te nuttigen. De cafeïne houd je wakker en actief. Het is dus een beter idee om het in de avond over te slaan.

#7 Water
Water, water en nog eens water. Naast dat het zorgt voor voldoende vocht in je lichaam en je lichaam vanbinnen reinigt, heeft het ook invloed op je nachtrust. Wellicht een motivatie om alsnog aan de twee liter water per dag te komen.

#8 Beeldscherm
Iedereen is geneigd om zijn of haar social media te checken voor het slapen gaan. Maar door het felle licht van het beeldscherm raken je ogen eraan gewend waardoor je langer wakker blijft en vervolgens moeilijker in slaap kunt komen. Leg je smartphone daarom weg voordat je in bed stapt.

#9 Lezen
Een boek lezen is niet alleen leuk, het werkt bovendien ook zeer ontspannen. Erg fijn voordat je gaat slapen. Probeer dus om voor het slapen gaan een aantal bladzijdes te liggen van dat ene boek wat al een tijdje in de boekenkast ligt en die je toch heel graag zou willen lezen.

#10 Positief
Een positieve instelling is het halve werk. Probeer naar de dagen toe te leven door voor jezelf te benoemen wat je de komende dagen gaat doen. Een dagje weg naar een mooie stad, naar een concert of misschien ga je wel verhuizen. Allemaal erg leuk en daarom is het belangrijk om voldoende slaap te hebben waardoor je goed uitgerust bent.

Ook interessant om te lezen: 7 redenen waarom jij ’s nachts wakker wordt!  

Wist jij dat je hierdoor uitgerust wakker wordt?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: The perfect you / Gezond-en-nu
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved