10 Redenen waarom ontbijten belangrijk is!

Je ontbijt overslaan!? Men zegt weleens dat dit de meest belangrijke maaltijd van de dag is. Ontbijten is van groot belang aangezien je lichaam op die manier voldoende energie binnenkrijgt. De eerste maaltijd, die je motortje laat draaien. The Daily Dutchy knows best en vertelt jou de redenen waarom ontbijten belangrijk is. Na het lezen van dit artikel is skippen geen optie meer… Lees gauw verder!

ontbijten belangrijk ontbijt overslaan

#1 Goedemorgen

We weten hoe moeilijk het is als je in de ochtend echt geen hap door je keel krijgt. Geloof ons, ook hier kan niet iedereen ’s ochtends ontbijten. Sommige mensen eten liever aan het eind van de ochtend. Probeer wel om in ieder geval iets te eten in de ochtend zodat je de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt.

#2 Energie

Het is belangrijk om je dag te beginnen met een maaltijd zodat je lichaam energie krijgt. Wie niet ontbijt zal op den duur merken dat ze zich slap beginnen te voelen. Dat komt doordat het lichaam energie nodig heeft om de dag goed door te komen.

#3 Ochtendhumeur

Net zoals mensen, met name mannen, chagrijnig kunnen worden wanneer ze (nog) niet hebben gegeten, geldt dit ook voor sommige mensen die nog niet hebben gegeten. Van niet ontbijten kan men een ochtendhumeur krijgen, omdat het van groot belang is om je dag te beginnen met een stevig ontbijt.

#4 Snoepen

Is het je weleens opgevallen dat wanneer je niet hebt ontbeten, je in de middag gigantisch geneigd bent om veel te gaan eten? Juist, dit komt doordat je in de ochtend geen voeding hebt gehad waardoor je meer trek krijgt en dus sneller geneigd bent om te gaan snoepen.

>>> Ontbijt overslaan? Lees verder voor meer redenen om altijd te ontbijten!

#5 Gewicht

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun dag beginnen met een stevig ontbijt een beter gewicht hebben. Toch spreekt dit ook tegen met de mensen die aan vasten doen in de ochtend…

#6 Energie

Voldoende energie is zo ongelooflijk belangrijk voor het lichaam. Zonder energie voel je je niet fit genoeg en verslapt je lichaam. Een goed ontbijt met de juiste voedingsmiddelen en vezels zorgt ervoor dat je een goede boost aan energie krijgt.

#7 Voedingsstoffen

Om goed te kunnen functioneren heeft het lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig. Deze voedingsstoffen zijn het gemakkelijkst binnen te krijgen door middel van ontbijt. In andere gerechten zitten lang niet alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt.

#8 Stoelgang

Voor een goede stoelgang is het heel goed om voldoende vezels binnen te krijgen. Neem bijvoorbeeld brood, zo’n lekker bammetje is rijk aan vezels en vitaminen maar ook andere voedingsmiddelen zijn voorzien van vezels.

#9 Kinderen

Als je kinderen hebt is het belangrijk om gezamenlijk te ontbijten. Hiermee laat je zien wat een gezond voedingspatroon is en kinderen nemen automatisch dingen van de ouders over. Ook al heb je zelf niet zo veel zin om te ontbijten, eet anders voor de vorm een klein kommetje muesli.

#10 Gezelligheid

Weet je niet hoe jij jouw dag op een gezellige manier moet beginnen? Samen eten is niet alleen goed, maar ook nog eens onwijs gezellig. Als je kleine kinderen hebt kan het soms ietwat chaotisch zijn, maar als je bijvoorbeeld met z’n tweetjes bent kan het heel gezellig zijn en zelfs romantisch.

Ben jij een moeilijke ontbijter en houd je van pindakaas? Probeer dan onze Easy, peasy Ontbijtsmoothie met pindakaas! 

Je ontbijt overslaan doe je vanaf nu niet meer!

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

Redenen ontbijten belangrijk – ontbijt overslaan

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved