10 Tips om je badkamer groter te laten lijken

Veel mensen die een eigen woonruimte hebben, hebben hier last van: een ruimte die te klein is. Het is mooi als hier bepaalde trucjes voor zijn waardoor de desbetreffende ruimte groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Je kunt veel verschillende dingen toepassen aan het interieur waardoor je dit effect krijgt. Wij van The Daily Dutchy hebben tien tips om kleine ruimtes, zoals je badkamer, groter te laten lijken. Bovendien krijgt het ook nog een frisse en nette uitstraling. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

kleine badkamer groter laten lijken

#1 Transparantie

Privacy creëren in een badkamer doen veel mensen door een douchegordijn te kopen of een douchecabine te maken. Het nadeel hiervan is dat deze ruimte al gauw kleiner oogt. Om dit te voorkomen is het verstandig om transparantie te creëren. Gebruik een ondoorzichtig douchegordijn en haal wat leuke doorzichtige doosjes om daar enkele spullen in te doen die je nodig hebt.

#2 Ruimte

Om een ruimtelijk effect te creëren is het verstandig om goed na te denken over de kleuren in je badkamer. Veel mensen hebben de voorkeur aan lichte kleuren, omdat het fris oogt. Mocht je toch gelieve willen gaan voor iets donkers, dan is het verstandig om voor iets groots te gaan. Zoals een groot, langwerpig kleed. Of voor grote vierkante tegels.

#3 Vloertegels

In de eerste instantie zou je het misschien niet zeggen, maar de tegels kunnen goed bepalen hoe jouw badkamer oogt. Bij een langwerpige ruimte is het verstandiger om tegels in de breedte te hebben. Heb je een ondiepe ruimte? Dan zijn tegels in de lengte weer mooier. Dit creëert ook ruimte en doet je badkamer groter lijken!

#4 Wandtegels

Wandtegels zijn net zo belangrijk als de vloertegels. Denk goed na wat voor type tegels er bij jou sfeer passen. Dezelfde truc voor de vloertegels werkt ook voor de wandtegels. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte creëert in jouw badkamer.

#5 Glans of mat

Het type tegel dat je kiest is afhankelijk van persoonlijke smaak. Je hebt tegels die mat zijn, maar ook tegels die glimmen. Men vindt tegels die mat zijn mooier, omdat het een nette uitstraling heeft. Voor een grote ruimte komen matte tegels meer tot hun recht, terwijl tegens met glans beter zijn voor een kleine badkamer.

#6 Interieur

Een tip die geldt voor het interieur: als je ergens onder door kunt kijken, oogt het ruimtelijker. Mocht je bepaalde dingen in de badkamer willen hebben, zoals een rekje waar je je flessen shampoo op kwijt kunt, dan is het verstandig om het rekje op te hangen. Of om je flessen shampoo op een meubelstuk te laten staan wat pootjes heeft. Dit oogt ook nog eens een stuk netter.

#7 Opruimen

Een van de grootste valkuilen is dat je de badkamer (onbewust) rommelig achterlaat. Hier en daar ligt een tandenborstel, de zeep ligt op de grond, lege flessen shampoo die rondslingeren… Als je spullen terug legt op de plek waar ze horen, merk je gauw dat je badkamer er een stuk opgeruimder uitziet. Door een nette ruimte te creëren lijkt de ruimte automatisch groter.

#8 Kleine hoeken

Maak gebruik van de kleine hoeken, bijvoorbeeld achter het bad. Je zou het goed kunnen benutten door er een aangepaste opbergkast neer te zetten. Je spullen zijn gelijk goed geordend en je kleine badkamer lijkt groter!

#9 Spiegels

Natuurlijk mag een spiegel niet ontbreken, maar wist je dat je badkamer hierdoor groter lijkt? Je hoeft dan niet meteen tien spiegels aan te schaffen, een spiegel is wel voldoende. Kijk goed naar de ruimte zodat je kunt bepalen welke vorm spiegel het beste bij jouw badkamer past.

#10 Patronen

Patronen in je badkamer zijn leuk en aardig, maar houd er wel rekening mee dat bepaalde patronen je badkamer kleiner doet lijken. Hoe simpel de patronen zijn, hoe ruimtelijker de ruimte oogt. Mocht jouw voorkeur toch liever liggen bij grote patronen, dan moet je er rekening mee houden dat je badkamer kleiner zal ogen.

Wist jij dat jouw badkamer door deze tips groter lijkt?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved