10 Tips om je kleding mooi te houden

We love sale! Voor de modebewuste vrouw is dit haar kans om kleding van bekende designers in te slaan voor minder geld. Vanzelfsprekend dat je meer dan blij bent wanneer je zo’n pareltje hebt weten te bemachtigen en natuurlijk wil je er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Niets is vervelender dan ‘verwassen’ shirtjes…Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je kleding mooi blijft? The Daily Dutchy vertelt je hoe jij het langst van jouw kleding kunt genieten met deze tien onmisbare tips. Lees gauw verder!

thumbkleding

#1 Spray
Weet je nog die tijd dat het onmisbaar was om een tas van Herschel in jouw bezit te hebben? Of dat je voortdurend die kekke Adidas sneakers van Pharrell Williams voorbij zag komen in diverse modetijdschriften? Dit zijn enkele voorbeelden van items waar je heel graag zuinig op wilt zijn. Om dat proces wat gemakkelijker te maken is het aan te raden om af en toe je schoenen of tas in te sprayen met een zogeheten waterdichte spray. Hiermee voorkom je schade.

#2 Handwas
Gedurende een verjaardag wil jij natuurlijk gezien worden in een van je leukste outfits en juist op dat moment valt er een stukje taart op je nieuwe jurk. Vervolgens maak je een sprint richting de wasmachine, hopende dat de vlek bij de eerstvolgende wasbeurt verwijderd wordt. Hoe vaker je kleding wast, hoe eerder het desbetreffende kledingstuk vaal wordt. Daarom is het verstandiger om in het vervolg de vlek met de hand proberen te verwijderen.

#3 Ruimte
Ruimte creëren in je garderobe is een van de meest belangrijke dingen. Probeer je kleren seizoensgebonden te sorteren en zorg ervoor dat je je kleren niet in je kledingkast propt. Probeer het op een nette manier neer te leggen. Dit voorkomt kreukels.

#4 Afwisseling
Elke vrouw heeft haar eigen favoriete outfit. Vanzelfsprekend dat je bepaalde kledingstukken vaker aan doet, omdat het tussen je favoriete items behoort. Maar let erop dat je niet te vaak dezelfde outfit draagt. Door vaker dezelfde kleding te dragen, gaat de kwaliteit sneller verloren. Probeer daarom afwisseling te vinden in je outfits en doe zo nu en dan iets aan wat je al voor een geruime tijd niet meer hebt gedragen.

#5 Droger
Een wasmachine, een droger… Voor veel mensen is een droger tegenwoordig onmisbaar. Want zeg nou zelf, kleding ophangen is niet een van de meest leuke klusjes om te doen. Toch is het verstandiger om je kleding op te hangen in plaats van het voortdurend in de droogtrommel te stoppen. Voor je kleding is dit beter, omdat het in de droger hard wordt.

#6 Scheiden
Om even daarop terug te komen, zelfs gedurende het ophangen  is het verstandig om kleding te gaan scheiden in licht en donkere kleding. Wanneer je donkere kleding buiten ophangt vergroot je de kans dat het verkleurt door het zonlicht.

#7 Textielverf
Ben je toch zo eigenwijs geweest om je kleding te vaak te wassen? Geen probleem. Textielverf doet wonderen en laat jouw kleding er weer uitzien als nieuw!

#8 Stomerij
Bepaalde kledingstukken, waaronder jassen, kunnen niet gewassen worden in de wasmachine. Men is daarom eerder geneigd om die stukken weg te brengen naar een stomerij, maar evenals een droger raden wij jullie dit sterk af. Door de hoeveelheid chemicaliën weet je maar nooit wat er met je kleding kan gebeuren. Ook hierbij is het verstandiger om de desbetreffende vlekken te verwijderen met de hand.

#9 Sorteren
Voordat je een was gaat draaien, sorteer je de was. Wees je ervan bewust dat je geen donkere stukken bij witte stukken kunt doen etc. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het type stof. Probeer daarom om zware stoffen bij zware stoffen te doen en de lichte stoffen bij de lichte stoffen. Op die manier sorteer je jouw kleding nog beter.

#10 Verbruik
Probeer de wasmachine niet te gebruiken om het minste geringste. Vaak is het mogelijk om bepaalde vlekken te verwijderen met de hand, waarvoor je niet eens een wasmachine nodig hebt. Bovendien haal je er diverse voordelen mee uit: denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid kreukels die in je kleding komt te zitten na het wassen of de elektriciteit die je bespaard.

Wist jij dat je kleding hierdoor langer mooi blijft?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: SBS6
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved