10 Tips om van je suikerverslaving af te komen

Ondanks dat we het niet altijd willen toegeven, weten we dat suiker de grootste dikmaker is. Het schijnt zelfs dat suiker onze hersenen beïnvloed, waardoor het een verslavende uitwerking heeft. Het is dus niet zo heel vreemd als je een zoetekauw bent. Toch zit er een groot nadeel aan en dat is dat je er dikkere billen van krijgt. Niet iedereen zit hier op te wachten en daarom zocht The Daily Dutchy uit hoe jij van jouw suikerverslaving kunt afkomen. Lees gauw verder!

suikerthumb

#1 Vruchtensap

Gaat jouw voorkeur uit naar vruchtensap? Denk dan nog maar eens twee keer na. In vruchtensap zitten namelijk veel toegevoegde suikers. Hierdoor smaakt vruchtensap zo zoet en krijg je alleen maar zin om meer te drinken. De meest ‘gezonde’ manier is om vers geperst sap te nemen. Door sinaasappelen te persen maak je heerlijk jouw eigen vers geperste sinaasappelsap!

#2 Sausjes

Zodra het warmer wordt gaan steeds meer mensen barbecueën. Een barbecue is niet compleet zonder sausjes voor al het vlees. Maar wist je dat er veel toegevoegde suikers zitten in bijvoorbeeld een flesje cocktailsaus? Misschien zit je er totaal niet op te wachten, maar het maken van je eigen sausjes en dressings is vele malen gezonder dan een kant-en-klare saus uit de winkel. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat.

#3 Eiwitten en gezonde vetten

Door het toevoegen van eiwitten en gezonde vetten aan je gerecht zorg je ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Ook vermindert het de negatieve effecten van suikers. Zo sla je dus twee vliegen in een klap!

#4 Vervangen

Grijp jij ook zo gauw naar een chocoladereep wanneer je trek krijgt? Niet meer doen! Onbewust neem je ongelooflijk veel suikers wat niet goed is voor je lichaam. Denk er eens over na om een reep chocolade te vervangen door een stuk groente of fruit. Een handje snoeptomaatjes, aardbeien of een banaan. Super gezond en het geeft je ook nog eens een verzadigd gevoel.

#5 Etiketten

Nu is het niet zo dat je voortaan bij elk product het etiket moet checken. Maar als je wat meer op het eten van suikers wilt letten, is het verstandig om het etiket te lezen van het desbetreffende product. Termen zoals dextrose, fructose, glucosestroop, glucose, lactose en zetmeel zijn allemaal suikers.

#6 Ontbijt

Wat neem jij als ontbijt? Gaat jouw voorkeur uit naar een paar crackers of naar een paar sneetjes wit brood? Vergeet dan niet dat in deze producten veel suikers in zijn verwerkt. Door ze te vervangen door volkorenproducten, zoals volkorenbrood, neemt je lichaam een stuk minder suikert op.

#7 Gezond tussendoortje

Eerder werd al benoemd dat je, zodra je trek krijgt, geneigd bent om iets lekkers te nemen. Vervang het lekkers door een stuk fruit. Ideaal als gezond tussendoortje!

#8 Meer eiwitten

Het eten van voldoende eiwitten zorgt niet alleen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, het zorgt er ook nog eens voor dat je minder gauw honger krijgt. Hierdoor krijg je een voldaan en fit gevoel.

#9 Groente

En dan bedoelen we niet alleen gedurende het avondeten. Als lunch is het ook lekker om een portie groente te nemen. Het geeft je een verzadigd gevoel waardoor het wel even duurt voordat je weer een hongergevoel krijgt.

#10 Geen suiker

Ben jij jouw ochtend niet zonder een verse kop koffie? Probeer dan om geen suiker toe te voegen. Koffie is namelijk ook lekker zonder suiker. Dit geldt ook voor thee. Leer jezelf aan om een kop thee te nemen zonder suiker en je zult merken dat het steeds gemakkelijker wordt om geen suiker toe te voegen.

Wist jij dat je hierdoor van jouw suikerverslaving kunt afkomen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondepassie / Mens-en-gezondheid
Bron Beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved