10 Tips tegen slecht slapen

De een komt sneller in slaap dan de ander. Je hebt ochtendmensen en je hebt avondmensen. Toch is het van groot belang dat men zich vasthoud aan zo’n minimaal acht uur slaap per nacht. Zeker vrouwen! Niets is zo vervelend dan slecht in slaap komen en dit kan te maken hebben met diverse oorzaken. Gelukkig zocht The Daily Dutchy naar oplossingen die voor jou het beste kunnen werken. Lees gauw verder en slaap weer als een roosje!

#1 Sport

Veel mensen beginnen hun dag in de sportschool en sommige mensen willen graag in de middag hun energie kwijt. Toch is het beter om in de avond te gaan sporten aangezien je op die manier al je energie kwijtraakt. Je kunt er dus vanuit gaan dat je geheid een goede nachtrust gaat hebben!

#2 Licht

Door voldoende licht blijft je biologische klok scherp waardoor je makkelijker wakker blijft. Let maar eens op, als je in het donker in bed ligt val je veel sneller in slaap dan wanneer je overal licht hebt branden in de slaapkamer.

#3 Dimmen

Je ogen bevat lichtgevoelige cellen. Wanneer je ogen minder licht opvangen maken je hersenen een slaaphormoon aan waardoor je slaap krijgt. Daarom is het ook fijn om in een donkere ruimte te slapen en is het zo belangrijk om niet in de avond gebruik te maken van je smarthphone.

#4 Goede ventilatie

Een goede ventilatie is erg belangrijk voor het slaapproces. Slapen met de kachel op hoog temperatuur is niet fijn, omdat je ’s nachts last kunt krijgen van de warmte en zelfs kunt gaan zweten. Zorg ervoor dat je kamer voldoende ventileert door bijvoorbeeld het raam op een kiertje te laten.

#5 Matras

Geloof het of niet, ook een matras gaan niet voor eeuwig mee. Het is algemeen bekend dat je ongeveer tien jaar met een matras kunt doen, waarna deze aan vervanging toe is. Niets is vervelender dan slapen op een matras die niet comfortabel ligt. Schroom daarom niet om over tien jaar een goed en stevig matras aan te schaffen.

#6 Slaaphouding

Iedereen heeft zijn of haar eigen slaaphouding. Je weet van jezelf vast wel op welke manier je slaapt, of dit nou op je buik is, op je zij of op je rug, het maakt niet uit. Probeer jouw eigen slaaphouding aan te houden, dit slaapt namelijk het prettigst.

#7 Donker

Om even terug te komen op het licht: het is van groot belang dat je slaapkamer duister genoeg is. Zelfs de meest kleine lichtdeeltjes kunnen jouw aandacht krijgen en reken er dan maar op dat je moeilijk in slaap komt.

#8 Telefoon

We weten hoe verleidelijk het is om voor het slapen gaan social media te checken, je lief te appen of om te kijken wat je morgen ook alweer allemaal moet doen. Toch is het verstandiger om je smartphone links te laten liggen (letterlijk!). Zet de wekker, leg je telefoon naast je op het nachtkastje en ga lekker slapen.

#9 Ontspannen

Het is belangrijk dat je met een ontspannen gevoel in bed ligt. Lukt dit niet, probeer dan voor jezelf oefeningen te doen die voor jou een goede uitwerking hebben. Denk bijvoorbeeld aan ademoefeningen. Leg je handen op je buik en adem rustig in en uit, concentreer je op je handen die langzaam op en neer gaan. Je zal merken dat dit voor rust zorgt in je hoofd en je op die manier ontspannen raakt.

#10 Alcohol

Wellicht voor de hand liggend, toch kunnen wij het jullie niet vaak genoeg zeggen. Probeer niet te veel alcohol te drinken voor het slapengaan, want dit kan je slaap beinvloeden. Door overmatig alcoholgebruik blijf je wakker en alsof dat al niet genoeg is word je in de ochtend gestraft met een kater. Ai…

Hoe goed slaap jij?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondheidsnet
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved
Vaderdag 2017 NL