10 Voordelen van koffie drinken

Waking up with coffee is always a good idea! In ons rubriek ‘hotspots’ vind je de allerleukste plekken waar jij je ochtend goed begint door het nuttigen van een verse kop koffie. Tegenwoordig kun je jouw kop koffie kopen in allerlei smaken. Maar wat doet koffie nou precies met ons lichaam? The Daily Dutchy knows best! Daarom zochten wij speciaal voor de echte koffieliefhebber tien koffie voordelen uit. Lees dus gauw verder!

Koffie Törnqvist – By The Daily Dutchy

#1 Energie

Dat in koffie cafeïne zit hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Cafeïne heeft een stimulerend effect op ons lichaam en zorgt ervoor dat we minder snel moe worden en langer wakker blijven. Dat komt doordat remmende neurotransmitters in onze hersenen worden geblokkeerd. Het effect hiervan is dat ons energieniveau stijgt. Als je het ons vraagt onze favoriet onder de koffie voordelen.

#2 Slimmer

Klinkt als een fabel, is het niet? Het drinken van koffie heeft wel degelijk invloed op onze hersenen. Het beïnvloed onder andere ons geheugen, gemoedstoestand en het reactievermogen. Of we er echt ‘slimmer’ van worden betwijfelen wij…

#3 Vetverbranding

Cafeïne is een natuurlijke stof die tevens de stofwisseling stimuleert wat zorgt voor een stijging van de vetverbranding. Het is dan ook goed om een kopje koffie voor of na het sporten te drinken.

#4 Fysiek

Door het drinken van koffie stijgt het adrenalineniveau waardoor je meer energie krijgt. Dit zorgt ervoor dat je fysiek beter kunt presteren. Door de stimulering van cafeïne komen vetzuren vrij uit het vetweefsel en hierdoor ontstaat er een energy boost.

thumb

#5 Voedingsstoffen

Wist je dat koffie diverse vitaminen bevat? Vitamine B2, Vitamine B3 en Vitamine B5 zitten er allemaal in koffie. Maar ook andere voedingsstoffen zoals kalium en magnesium. Deze voedingsstoffen zijn allemaal goed voor ons lichaam.

#6 Diabetes Type 2

In de eerste instantie heb je het niet in de gaten, maar er zijn veel mensen die met de ziekte Diabetes Type 2 kampen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel koffie drinken minder kampen met deze vorm van diabetes.

#7 Alzheimer en Parkinson

Eerder werd al benoemd dat koffie onze hersenfuncties stimuleert en de kans op Diabetes kleiner wordt door het nuttigen van een verse kop koffie. Maar koffie kan ook de kans op ziektes zoals Alzheimer en Parkinson verminderen.

#8 Lever

Het nuttigen van koffie beschermt ons lever. De lever is een van de meest belangrijke organen van ons lichaam en als het wordt aangetast, ontstaat er cirrose. Cirrose houdt in dat de levercellen worden omgezet in littekenweefsel. Het drinken van koffie vermindert de kans op cirrose.

#9 Goed humeur

Koffie zorgt ervoor dat we een stuk beter in ons vel zitten! Je slecht voelen neemt met 20% af als je ongeveer vier koppen koffie per dag drinkt. Mmm… We love coffee even more now!

#10 Antioxidanten

Ons lichaam heeft antioxidanten nodig ter bescherming. Voedingsmiddelen zoals fruit en groenten zitten boordevol antioxidanten, maar wist je dat koffie ook een bepaalde hoeveelheid antioxidanten bevat? Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huid minder snel veroudert.

Good to know

Het gaat hier voornamelijk wel om vers gebrande koffie, die niet ouder dan drie weken oud is. Hier drink je het beste verse kopje koffie van Amsterdam!

Wist jij van deze koffie voordelen af?

Bron: Giocoffee 

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved