10x Dit doet citroenwater met je lichaam

Detoxen is erg gezond voor ons lichaam. Daarom maken steeds meer mensen hun juices zelf. Tevens is het een echte foodtrend om citroenschijfjes aan je flesje water toe te voegen. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Citroenwater is namelijk ongelooflijk gezond voor je en het doet meer met je lichaam dan je denkt. Citroen als wondermiddel!The Daily Dutchy onderzocht de voordelen van citroenwater als dorstlesser en zette maar liefst tien fijne feiten voor jullie op een rij. Lees dus gauw verder!

citroenwater gezond voordelen citroenwater drinken Citroen als wondermiddel!

#1 Spijsvertering

Citroenwater zorgt voor het wegvloeien van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. Maar het kan ook helpen bij het verlichten van verstopping, maagzuurproblemen en een opgeblazen gevoel. Je loopt dus nooit tegen het probleem aan dat je een opgeblazen gevoel krijgt na het nuttigen van een heerlijk glaasje citroensap, het is namelijk niet alleen gezond maar ook nog eens licht op de maag.

#2 Boost voor je immuunsysteem

Iedereen weet hoe goed vitaminen voor ons zijn. Vitamine C zorgt ervoor dat je immuunsysteem sterker wordt waardoor je ook minder snel ziek wordt. Citroenwater zit boordevol Vitamine C, dus als je een zwak immuunsysteem hebt is het absoluut een aanrader om dagelijks citroenwater te drinken!

#3 Vocht

Het is van groot belang om dagelijks voldoende vocht binnen te krijgen. Het drinken van citroenwater helpt hierbij. Veel mensen zijn niet dol op water, omdat het weinig smaak heeft. Maar als je bijvoorbeeld een paar schijven citroen toevoegt wordt het drinken van water een stuk gemakkelijker. En het is bovendien ook nog eens super gezond!

Lees verder waarom citroenwater gezond is!

#4 Energie

Wist je dat citroenwater je een enorme energieke boost geeft? Ideaal voor als je in de ochtend moeilijk uit bed komt of als je dat extra zetje nodig hebt om naar de sportschool te gaan voor je wake up call. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen in de ochtend een glaasje drinken.

#5 Goed voor je huid

Citroenen zitten boordevol met stoffen die schade aan je huid voorkomen. Vitamine C behoort tot een van de vele stoffen. Het schijnt zelfs dat het de vorming van rimpels en oneffenheden vermindert. Wij vragen ons daarbij wel af hoeveel citroenen je hiervoor moet nuttigen om dit voordeel van citroenwater te kunnen toepassen. 🙂

#6 Vermindert ontstekingen

Nog een voordeel van citroenen: het kan ontstekingen verminderen. Ophoping van urinezuur kan een oorzaak zijn waardoor je last krijgt van ontstekingen. Citroenzuur is in staat om urinezuur uit de gewrichten te verwijderen waardoor de kans kleiner is dat je een ontsteking krijgt.

#7 Afvallen

Citroenwater zorgt ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt. Daarnaast zorgt het ook voor een energy boost waardoor je sneller geneigd bent om naar de sportschool te gaan. Door een verzadigd gevoel heb je minder gauw de behoefte om ‘slechte’ tussendoortjes te nemen.

#8 Reiniging

Al eerder werd genoemd dat citroen helpt met het verwijderen van afvalstoffen en het zorgt voor een energieke boost. Naast al die voordelen reinigt citroen ook ons lichaam. Het reinigt namelijk de dikke darm.

#9 Antibacterieel

Citroen draagt bij aan het bestrijden van verschillende kwaaltjes, waaronder griep en verkoudheid. Dat komt door de antibacteriële en antivirale werking die citroen veroorzaakt. Als je last hebt van keelpijn is het verstandig om een glaasje citroenwater te drinken, het vermindert namelijk de pijn in je keel.

#10 Frisse adem

Baal jij er ook wel eens van als je een pakje kauwgom bent vergeten? Het drinken van citroenwater is hiervoor de perfecte vervanger! Citroen zorgt namelijk voor een frisse adem. En dat niet alleen, het zorgt ook voor schone handen.

Wist jij dat citroenwater zo goed voor je is?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

citroenwater gezond – citroenwater drinken – citroenwater dorstlesser – voordelen citroenwater

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved