10 Redenen om minder melk te drinken

‘’Melk is goed voor elk.’’ Komt dit gezegde jou ook zo bekend voor? Nou, wij kunnen het niet meer aanhoren. Natuurlijk, er gaat niets boven een koud glas verse melk. Sommige mensen hebben zelfs vanuit huis uit geleerd om elke dag een glaasje te drinken. Maar er zijn genoeg mensen die iets anders prefereren en wel om de volgende redenen. The Daily Dutchy knows best en geeft tien redenen waarom je minder melk zou moeten drinken. Lees gauw verder!

thumbmelk

#1 Botten

Het is waar dat melk goed is voor je botten. Maar haal alsjeblieft uit je hoofd dat het botbreuken voorkomt, want dat is absoluut niet het geval. Het schijnt zelfs dat mensen die driemaal daags een glas drinken een grotere kans hebben op botbreuken dan mensen die het niet doen.

#2 Hartziekte

Nee, nu hoef je niet meteen te gaan denken dat iedereen die een hartziekte heeft, te veel melk in zijn of haar leven heeft gedronken. Maar het kan een oorzaak zijn. Het vetgehalte kan een grote rol spelen en verhoogt de kans op een hartziekte. Zo is gebleken uit diverse onderzoeken.

#3 Onnodig

Het dagelijks drinken van melk is geen vereiste. Sommige mensen zijn van huis uit geleerd om eenmaal per dag een glas te drinken, terwijl dit helemaal niet nodig is. In principe is er een tijd in je leven wanneer je het ‘’écht’’ nodig hebt en dat is gedurende je kindertijd. Neem bijvoorbeeld dieren. Zij drinken ook geen moedermelk meer nadat ze groter zijn geworden.

#4 Opgeblazen gevoel

Voel jij je na het drinken van een glas ook altijd vol? Dat kan heel goed kloppen. Het drinken van melk zorgt namelijk voor een opgeblazen gevoel. Naarmate men ouder wordt, wordt het steeds moeilijker voor het lichaam om deze suikers af te breken. Het gevolg hiervan is het krijgen van een opgeblazen gevoel.

#5 Speeksel

We geven het liever niet toe, maar melk heeft een stimulerende werking wat betreft het aanmaken van speeksel. Voor sommige mensen heeft dit een zeer positief effect. Denk bijvoorbeeld aan mensen die vaak last hebben van een verstopte neus of een zwaar gevoel in hun buik. Door het minder drinken kun je deze klachten gemakkelijk zien te voorkomen.

#6 Acne

Uit eerder onderzoek is gebleken dat het drinken de kans op acne vergroot. Dit komt doordat er bepaalde voedingsstoffen in zitten die een negatief effect kunnen hebben op de hormonen.

#7 Hormoonproductie

Melk heb je in allerlei soorten, zo bestaat er ook magere melk. Veel mensen denken dat magere melk beter is dan de volle of halfvolle varriant, maar niets is minder waar. De hoeveelheid hormonen neemt namelijk toe zodra het wordt afgebroken. Wat een zeer nadelig gevolg kan hebben op mensen die last hebben van acne.

#8 Verkoudheid

Melk kan zowel op kamertemperatuur bewaard worden als in de koelkast. Maar wist je dat te koude melk niet goed is voor je? Het drinken van een te koud glas kan leiden tot verkoudheid.

#9 Oren

Het kan niet alleen een negatief effect hebben op je keel of neus, maar ook op je oren. Je oren kunnen namelijk verstopt raken. Het komt niet gauw voor, maar in melk kunnen ziekteverwekkers zitten die ervoor kunnen zorgen dat je oren verstopt raken.

#10 Melkallergie

Er is een kleine hoeveelheid mensen die allergisch zijn voor melk, ongeveer 1%. Een van de vele allergische reacties kan zijn: braken, buikpijn en in uitzonderlijke gevallen kan het zelfs fataal zijn.

Wist jij dat melk niet altijd even goed is voor je?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Ninefornews
Bron Beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved