10 Redenen waarom groene smoothies top zijn!

Smoothies zijn erg lekker en bovendien ook nog eens vers. Maar dat niet alleen, het is ook handig voor als je nog fruit over hebt en je niet zo goed weet wat je ermee moet doen. Simpel: een smoothie maken. Vandaag legt The Daily Dutchy je graag uit waarom groene smoothies zo goed voor je zijn. Na het lezen van dit artikel maak jij ongetwijfeld jouw eigen groene smoothie klaar. Lees gauw verder!

smoothie-1208140_1920

#1 Makkelijk
Het maken van een smoothie is zeer eenvoudig, iedereen kan het. Doe wat groente, fruit en water in de blender en klaar is jouw supergezonde smoothie! Het maakt in principe niet uit of je een dure blender hebt of een goedkope blender hebt, een smoothie is een smoothie en smaakt ongetwijfeld heerlijk.

#2 Lekker
Jij weet precies wat er in jouw smoothie gaat, dus je hoeft niet bang te zijn dat en groente fruit in zitten die jij niet lekker vindt. Het voordeel van het maken van een smoothie is dat je er allerlei kanten mee op kunt. Afhankelijk van de kleuren groente en fruit, kun jij zo jouw eigen groene smoothie samenstellen.

#3 Eiwitten
Tja, eerlijk is eerlijk: in een smoothie zitten ongelooflijk veel vitaminen en eiwitten die je lichaam goed doen. Als je een groene smoothie wilt maken kun je bijvoorbeeld diverse soorten bladgroente gebruiken. In bladgroente zitten veel eiwitten, ook wel ‘aminozuren’ genoemd. Door voldoende eiwitten binnen te krijgen herstelt het lichaam zich.

#4 Energie
Je dag goed beginnen is van groot belang. Het ontbijt is een van de meest belangrijke maaltijden per dag. Je kunt je dag prima beginnen met een goede smoothie, omdat fruit en groente rijk zijn aan vitaminen. Je kunt dus wel nagaan dat een smoothie een enorme energy boost is voor je lichaam!

#5 Afvallen
Nee, tweemaal per dag een groene smoothie drinken helpt je niet om het lichaam van een Victoria Secret model te krijgen. Hoewel het wel degelijk een uitwerking heeft op je gewichtstoestand. Smoothies geven je namelijk een verzadigd gevoel waardoor je minder snel geneigd bent om tussen de middag naar iets lekkers te gaan grijpen.

energy-1208151_1920

#6 Groente
Vind jij het lastig om dagelijks de juiste hoeveelheid groente binnen te krijgen? Met een groene smoothie is dit probleem zo opgelost! Je bent namelijk helemaal zelf de baas hoe veel groente jij in jouw smoothie verwerkt en je weet dat je uiteindelijk alles binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. Ideaal toch?

#7 Bloedsuikerspiegel
Iedereen weet hoeveel suiker er in fruit zit en dat het misschien daarom ook beter is om meer groente dan fruit te eten. Door meer groente toe te voegen aan je smoothie dan fruit, verlaag je je bloedsuikerspiegel. Een te hoge bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je eerder uitgeput raakt en dat moet je juist zien te voorkomen. Het beste is gewoon om je bloedsuikerspiegel netjes op peil te houden.

#8 Combineren
Van smoothies in de supermarkt weet je niet wat er is toegevoegd, ondanks dat etiketten het tegendeel beweren. Daarom vinden veel mensen het fijner om hun eigen smoothie samen te stellen, omdat ze op die manier precies weten wat voor soorten groente en fruit erin gaat en wat de hoeveelheid precies hiervan is.

#9 Leren
Als je kinderen hebt is het verstandig om ze zo nu en dan een smoothie aan te bieden. Kinderen gaan diverse fases door in hun leven, waaronder de fase dat ze alles vies vinden dat groen is. Oké, dit was slechts een voorbeeld. Ook voor volwassenen kan een smoothie de perfecte uitkomst bieden voor het binnenkrijgen van groente. Groente moet je leren eten en het is fijn om het te leren door middel van een smoothie. Let wel dat het niet gezond is om elke dag een smoothie te nemen. Vanzelfsprekend dat je ook ‘normaal’ groente moet leren eten.

#10 Spijsvertering
Het drinken van een smoothie is goed voor de spijsvertering. Een smoothie is zacht en gemakkelijk te drinken voor iedereen. Mocht je kampen met spijsverteringsproblemen, dan zal je merken dat je je na het nemen van een smoothie een stuk beter voelt. Door de hoeveelheid vitaminen die een smoothie bevat komt je spijsvertering goed op gang en blijf de regulering in je lichaam goed.

Hoe zou jij jouw groene smoothie samenstellen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondheidsgoeroe
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved